Maričovým nástupcom v Dunajskej Strede je Krisztián Németh

Németh (vľavo) za DAC v minulosti aj aktívne hrával.
Németh (vľavo) za DAC v minulosti aj aktívne hrával. (Autor: TASR)
SITA|23. máj 2016 o 18:05

Pravou rukou nového kouča FC DAC 1904 bude súčasný tréner dunajskostredskej rezervy Balázs Borbély.

DUNAJSKÁ STREDA. Krisztián Németh od novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy povedie futbalistov FC DAC 1904 Dunajská Streda z pozície hlavného trénera. Informuje o tom oficiálny web klubu.

Doterajší športový riaditeľ a bývalý hráč DAC sa na lavičku A-tímu vracia po štyroch rokoch, podpísal zmluvu na tri roky s opciou na dva roky.

Némethovým asistentom bude súčasný kormidelník dunajskostredskej rezervy Balázs Borbély, pozíciu športového riaditeľa klubu obsadí 29-ročný belgický právnik Jan van Daele.

Po piatkovom stretnutí záverečného 33. kola Fortuna ligy 2015/16 ukončil svoje pôsobenie vo funkcii hlavného trénera Dunajskej Stredy chorvátsky Nemec Tomislav Marič.

"Prichádzam do kabíny áčka s jasným a čistým zámerom zjednotiť klub. Dostal som za úlohu z pozície hlavného trénera kontrolovať športovú činnosť v celom klube, nielen v profesionálnom tíme, ale aj v akadémii. Po tom, ako sa nám podarilo naštartovať našu akadémiu, bude teraz našou spoločnou úlohou reštartovať áčko, ktoré je vlajkovou loďou. V klube sme mali pocit, že v závere sezóny sa mužstvo rozsypalo a stratilo vnútornú silu a motiváciu. V podmienkach, aké utvára náš majiteľ, to je neprípustné. Pred nami stojí neľahká úloha, ale ak utvoríme silný a súdržný klub, spoločne s našimi fanúšikmi môžeme postupne dostať DAC tam, kde ho chceme všetci vidieť - medzi najlepšími mužstvami Slovenska. Prvoradým cieľom je zabudovávať odchovancov akadémie a súčasne konkurovať najlepším v krajine. Samozrejme, dôvera majiteľa je pre mňa obrovskou poctou. V klube to považujeme za veľkú výzvu a nepripustíme neúspech," vyhlásil 41-ročný Krisztián Németh pre oficiálny klubový web.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Maričovým nástupcom v Dunajskej Strede je Krisztián Németh