Majoroša postup neprekvapil, pobijú sa aj o pohárovú Európu

Trénera Jozefa Majoroša prienik jeho zverencov do skupiny o titul vôbec neprekvapil.
Trénera Jozefa Majoroša prienik jeho zverencov do skupiny o titul vôbec neprekvapil. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|11. mar 2020 o 00:00

Chlapcom som veril, pretože majú veľkú kvalitu, hovorí tréner.

MICHALOVCE. Aj za málo peňazí sa dá urobiť veľa muziky. Jasným príkladom toho sú futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí aj v skromných podmienkach dokážu konkurovať najlepším klubom na Slovensku.

Pred pár dňami zopakovali úspech z vlaňajška, keď si znovu zaistili miesto v nadstavbovej skupine o titul, v ktorej budú ich súpermi Slovan Bratislava, Žilina, Dunajská Streda, Trnava a Ružomberok.

Po základnej časti dokonca obsadili výbornú štvrtú pozíciu, čo je doteraz ich najlepšie umiestnenie v klubovej histórii. Ešte v novembri, kedy sa pohybovali tesne nad pásmom zostupu, im mnohí predpovedali tuhý boj o záchranu, a teraz majú na dosah prvú trojku.

Po vyvrcholení dlhodobej časti sme debatovali s lodivodom Jozefom Majorošom, ktorý po tom, ako od 16. kola prebral taktovku po Antonovi Šoltisovi, dosiahol s tímom bilanciu päť výhier, jedna remíza a jedna prehra.

Brankár Matúš Kira sa po stretnutí s Pohroním vyjadril, že postup do hornej šestky je vzhľadom na to, ako sa pre vás súťaž vyvíjala, malý zázrak. Súhlasíte s ním?

„Nebolo ľahké dostať sa medzi najlepšie tímy. Začiatok súťaže nám nevyšiel a potom prišlo viacero zápasov, v ktorých sme postrácali body v úplnom závere. Nakoniec sa nám podarilo nazbierať ich toľko, že nám zaručili postup do skupiny o titul. Základom úspechu bolo, že v závere jesene aj na začiatku jari sme v mnohých dueloch nedostali ani jeden gól. Hoci nie vždy sme boli lepším mužstvom a naše výkony neboli najideálnejšie, body na naše konto pribúdali.“

V skupine o titul si Michalovce zahrajú druhýkrát po sebe. Čím to podľa vás je, že klub, ktorý má jeden z najnižších rozpočtov v lige, sa znovu dokázal predrať do top šestky?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majoroša postup neprekvapil, pobijú sa aj o pohárovú Európu