Lokomotíva šamorínskych Brazílčanov nezvládla

Košickej Lokomotíve unikli všetky body. Šamorín v kádri s viacerými Brazílčanmi uchmatol Loky všetky body.
Košickej Lokomotíve unikli všetky body. Šamorín v kádri s viacerými Brazílčanmi uchmatol Loky všetky body. (Autor: fclokomotiva.sk)
Rudolf Rondzik|22. máj 2017 o 00:00

Druholigový súboj potvrdil, že futbal, povedané ústami klasika, nemá logiku.

DRUŽSTEVNÁ P/H. Piatkový druholigový súboj košickej Lokomotívy a takmer stopercentnej farmy brazílskeho Fluminense zo Šamorína potvrdil, že futbal, povedané ústami klasika, nemá logiku.

Najprv domáci bez zranených Chmela, Horvátha, Koleka v ňom pôsobili ako dezorientovaní žiačikovia, iba sa prizerali nádherným kombináciám hostí a museli byť radi, že až do záveru prvého polčasu inkasovali iba dva góly.

Až na samom konci skončila tečovaná Karašova strela zo zúfalstva za bránkovou čiarou. Ním rozohraný roh však ideálne našiel Cicmanovu hlavu a Lokomotíva sa tešila z kontaktného gólu.

A to ešte nebolo všetko. Po ohlásenej minúte nadstavenia sa v trme-vrme najlepšie zorientoval kapitán Zajac a vyrovnal.

S týmto takmer K. O. odišli obaja súperi do šatní.

Patrik Zajac sa vtedy ešte usmieval:

„Nechytili sme úvod stretnutia a po dvoch loptách v našej sieti sme sa dlho nevedeli naštartovať. Fajn, že sme sa do zápasu dostali ešte pred polčasovým hvizdom rozhodcu.“

Zajac: Prehrať sme si nezaslúžili

Právom však boli všetci prítomní zvedaví na vývoj zápasu po prestávke. Šamorín už nikomu nepripomínal suveréna.

„Dostali sme sa do eufórie a tú sme chceli využiť na rozhodujúci obrat. Vedeli sme, že otrasený súper bude vyčkávať na svoju chvíľu. Nám sa však nedarilo loptu upokojiť a ísť finálnou prihrávkou do koncovky,“ popisoval dianie po obrátke už smútiaci kapitán.

Až do 65. min. sa zdalo, že každú chvíľu príde rozhodujúca rana, ale mohla prísť na druhej strane. Vtedy sa prejavil najlepší strelec súťaže Peu Da Cruz a Lokomotívu robinzonádou zachraňoval Matej Fabíni.

V závere to boli opäť zverenci Alberta Rusnáka, ktorí sa tlačili k súperovej bráne v snahe strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no prišlo nečakané rozuzlenie.

Z tlaku sa dostali Šamorínčania do rýchlej kontry a v 89. min. rozhodli Aubanom o osude troch bodov.

„Mrzí nás to. Zdalo sa, že sa ku skalpu rivala dostaneme skôr či neskôr. Náznaky boli. Pred ich šestnástkou to horelo, ale bránku naše lopty obchádzali. A potom prišlo to, o čom sa nám už ani nezdalo, že môže prísť. Strata lopty a bleskový prechod ľahkonohých Brazílčanov, ktorý sme nedokázali prerušiť, boli klinec do našej rakvy. Myslím si, že za druhý polčas sme si prehrať nezaslúžili. Veľa vecí sa dalo riešiť ináč. Vpredu i vzadu, ale nevyšlo to. Škoda, po dobrom štarte v nadstavbe a sérii bez prehier prišla druhá kapitulácia v rade. Snáď to nami nejako zásadne nezatrasie a súťaž dohráme v nastúpenom trende zo začiatku jari,“ nevešal hlavu P. Zajac, hoci z trávnika sa mu viditeľne nechcelo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva šamorínskych Brazílčanov nezvládla