Bol smutný, odvrátil blamáž. Môj najdôležitejší gól za Slovan, tvrdí Weiss

Vladimír Weiss mladší.
Vladimír Weiss mladší. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Ivan Mriška|14. júl 2021 o 10:31

Dvoch protihráčov posadil na zadok a skóroval.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava prehrali na pôde írskeho majstra Shamrock Rovers v odvete 1. predkola Ligy majstrov 1:2.

S Bratislavčanmi to vyzeralo zle - nedobre po druhom góle domácich, ktorý by znamenal prekvapivé predĺženie.

Situáciu však zobral do rúk Vladimír Weiss mladší a dôležitým zásahom zariadil postup slovenského majstra.

„Za doterajší čas v Slovane je to môj najdôležitejší gól. Vedeli sme, že prvý krok bude ťažký, teším sa, že som pomohol mužstvu k postupu,“ spokojne pre klubový web uviedol Vladimír Weiss mladší.

Hlavou mu prebleskla penalta

Akciou a zakončením pripomenul svoj zásah z EURO 2016 proti Rusku.

„Najprv som si všimol, že obranca zahral loptu rukou, hlavou mi preblesklo, že budeme kopať penaltu. Pokračoval som však v akcii, lopta sa mi dobre odrazila a vyšiel mi prvý i druhý dotyk.

Celý týždeň mi to na tréningu z takýchto situácií padalo a som rád, že aj v zápase to skončilo v sieti. Celkovo som sa od začiatku cítil komfortne na lopte, bol som fyzicky aj psychicky dobre nastavený na zápas,“ dodal.

Pri jedinom góle Slovana výborne zapracoval Rafael Ratao, ktorý vybojoval zdanlivo stratenú loptu.

Po starom by Shamrock potreboval na postup ďalšie dva zásahy, no keďže pravidlo o cennejších vonkajších góloch bolo zrušené, stačil mu na predĺženie iba jeden.

„Vedeli sme, že zápas nebude jednoduchý. Očakávali sme, že Íri budú od začiatku tlačiť a hrať svoj typický futbal. Koncentrovali sme sa, aby sme na začiatku nedostali gól, žiaľ, inkasovali sme.

Začali sme nervózne, vysoké napádanie súpera nám neumožňovalo hrať kombinačne. Sami sme si sťažili situáciu. Avšak ako mužstvo sme ukázali, že máme srdce a vieme bojovať. V Európe nie je nič jednoduché, takže som rád, že sme to nakoniec zvládli a ako tím sme vybojovali postup,“ hovoril Weiss mladší.

Weiss: Bol som smutný

Odvetný zápas priniesol nečakanú drámu. Všetko však mohlo byť inak, keby v prvom meraní síl premenil Weiss v poslednej minúte penaltu na 3:0.

„Rozprával som sa o tom s kamarátmi a bol som veľmi smutný. Dlho sa mi nestalo, že by som zahodil penaltu. Nebolo to pre mňa ľahké. O to krajšie to bolo v odvete, keď mi to tam padlo v rozhodujúcej chvíli,“ prezradil.

Slovan v odvete dobrým výkonom podržal brankár Adrián Chovan, ktorý do Bratislavy prišiel len pred sezónou ako náhrada za Dominika Greifa.

„Niekedy môžete mať akúkoľvek kvalitu v tíme, ale keď nie je váš deň a súper bojuje ako o život, môže to vyzerať aj takto.

Samozrejme, predstavovali sme si to inak, nikto nechcel takýto priebeh. Takisto sa ukázalo, že akokoľvek pozitívne rozmýšľate po prvom zápase, keď nedáte šance, v druhom to môže byť ťažké,“ hovoril po zápase Chovan.

Chovan: Modlím sa

Slovenskému majstrovi pomohol najmä zákrokom v závere zápasu. „V prvom momente som si myslel, že som prepásol šancu dostať sa do súboja ešte pred našou prehratou hlavičkou.

Nakoniec som to dobre vyhodnotil, že som nešiel do prvého súboja a počkal som si na ďalšiu loptu. Podarilo sa nám to ukopať, sme radi a tešíme sa na ďalší zápas,“ dodal.

Podľa Chovana postup cez Shamrock pomôže mužstvu hlavne z psychickej stránky.

„Treba si to rozobrať úplne do detailov, čo bolo zlé a dobré. Ja sa modlím a dúfam, aby aj tento zápas bol inšpiráciou pre Slovensko čo sa týka návratu fanúšikov. Pustili sem 1500 divákov, čo je viac než u nás. Na jednej strane som sa tomu veľmi tešil, na druhej som si však hovoril, že bude dusno, čo sa aj potvrdilo.

Spravili atmosféru, povzbudzovali svoj tím celý zápas. Všetkých nás to povzbudilo, ale miestami nás to dostávalo do väčšieho tlaku alebo do úzkych, čiže aj v tomto prípade mala minca dve strany,“ prezradil.

Súper má väčšiu kvalitu

V ďalšom kole na Slovan čaká švajčiarsky majster Young Boys Bern, pravidelný účastník skupinových fáz európskych pohárov.

Bern v minulej sezóne Európskej ligy došiel až do osemfinále, kde bol nad jeho sily slávny Ajax Amsterdam.

„Máme za sebou prvý krok, ktorý býva v tomto prípade najťažší. Young Boys majú určite väčšiu kvalitu, budú to veľmi ťažké zápasy po fyzickej stránke.

Očakávam, že budú silnejší na lopte, ale možno tam bude viac priestoru pre nás a budeme môcť ukázať futbal, ktorý vieme hrať. Pevne verím, že sa s nimi budeme snažiť odohrať vyrovnanú partiu a zabojujeme o postup,“ uzavrel Vladimír Weiss ml.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bol smutný, odvrátil blamáž. Môj najdôležitejší gól za Slovan, tvrdí Weiss