Dvoch položil na zadok a zariadil postup. Weiss napodobnil pamätný gól

Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - Shamrock Rovers.
Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - Shamrock Rovers. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|14. júl 2021 o 01:30

Slovan nastúpi v druhom predkole Ligy majstrov proti YB Bern.

DUBLIN, BRATISLAVA. Priemerný výkon so šťastným koncom. A prehra, ktorá napokon nebolí.

Aj tak sa dá charakterizovať odvetný zápas Slovana Bratislava na pôde írskeho Shamrocku Rovers v 1. predkole Ligy majstrov.

Niektorých hráčov, vrátane tých najskúsenejších, som nespoznával. Boli veľmi nervózni.

Psychika a zodpovednosť zohrali veľkú úlohu, no máme výplaty a dobré kontrakty na to, aby sme to ukázali, pre klubový web uviedol tréner Vladimír Weiss starší. 

Rozdielový Weiss mladší

Slovenský majster prehrával s írskym už 0:2, čo by znamenalo prekvapivé predĺženie.

Od hroziacej blamáže ho však uchránil pekným gólom Vladimír Weiss mladší, ktorý v šestnástke posadil dvoch domácich obrancov na zadok a upravil na konečných 1:2.

Weiss gólom proti Shamrocku Rovers napodobnil svoj pamätný presný zásah na EURO 2016 proti Rusku.

Vlado dal pekný gól, čo nás zachránilo. Ideme ďalej, to je podstatné. Po prehre však nebudem s výkonom nikdy spokojný, kritika bude vždy oprávnená. Dnes sa ale hralo na postup, čo sme splnili,“ povedal po zápase Weiss starší.

Weiss st.: Shamrock bojoval ako o život

Podľa trénera podali jeho zverenci ustráchaný výkon, Íri hrali, naopak, výborne. 

„Shamrock bojoval ako o život. Najmä v prvom polčase sme s ním nedržali krok, prehrávali sme veľa súbojov, menej sme behali. Z takých šancí, aké sme mali v prvom polčase, musíme dať gól, potom by bol zápas úplne iný. 

Toto je o niečom inom ako slovenská liga, ktorá vás nepreverí ako títo súperi. Ľudia si možno myslia, že je to len írska liga, no dnes sme videli, kde je moderný futbal, ktorý je o sile, behaní, vášni,“ porovnal.

Slovanisti v druhom predkole prestížnej súťaže vyzvú švajčiarskeho šampióna Young Boys Bern.

„Bern má dobré mužstvo, v strede niekoľko reprezentantov. Oni budú favoritom, nie my.

Musíme sa preto na nich dobre pripraviť. Uvidíme, čo sa ešte podarí, možno nejaký dobrý transfer, ktorým by sme zvýšili kvalitu a šancu na postup. Prišiel som, aby sme zažili niečo dobré a urobím preto všetko,“ dodal tréner Weiss.

Pred siedmimi rokmi dve prehry

S Bernom mohol hrať Slovan v druhom predkole Ligy majstrov aj vlani, ale v prvom predkole po administratívnom zásahu nenastúpil na zápas proti Klaksvíku na Faerských ostrovoch a vypadol.

Švajčiari Faerčanov vyradili, ale potom nestačili na dánsky Midtjylland. V náročnej skupine Európskej ligy YB Bern neskôr uspeli v konkurencii AS Rím, CFR Kluž a CSKA Sofia a postúpili do osemfinále, kde ich zastavil Ajax Amsterdam.

Vo vzájomnej konfrontácii Slovana a YB Bern pred siedmimi rokmi v skupine Európskej ligy bol úspešnejší súper, ktorý vyhral 5:0 (doma) a 3:1 (v Bratislave).

Prvý duel je na programe v stredu 21. júla od 20:30 h na Tehelnom poli, odveta vo Švajčiarsku sa uskutoční o týždeň neskôr.

Ak Slovan dokáže prejsť cez švajčiarskeho favorita, s istotou si zahrá skupinovú fázu jednej z trojice európskych súťaží.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dvoch položil na zadok a zariadil postup. Weiss napodobnil pamätný gól