Koučovi Tatrana bude pomáhať aj Dušan Galis

Pred štartom jarnej časti Fortuna ligy. Ako potvrdil manažér Trávniček (vpravo), trénerom ostáva A. Mišovec (druhý zľava).
Pred štartom jarnej časti Fortuna ligy. Ako potvrdil manažér Trávniček (vpravo), trénerom ostáva A. Mišovec (druhý zľava). (Autor: Korzár/Michal Ivan)
Michal Ivan|16. feb 2018 o 00:00

Hlavný tréner Prešova je Mišovec, asistent Prusák.

PREŠOV. 1. FC Tatran Prešov vstupuje do jarnej časti futbalovej Fortuna ligy. Podľa trénera Mišovca a generálneho manažéra Trávnička je tím pripravený. Klubu bude pomáhať Dušan Galis.

Vo štvrtok predstavilo vedenie klubu 1. FC Tatran Prešov vízie do rozhodujúcej fázy sezóny vo Fortuna lige.

Dlho nebolo jasné, kto bude hlavným trénerom v jarnej časti, vo štvrtok však padlo už definitívne rozhodnutie.

Nový káder má ambíciu nazbierať čo najviac bodov. Pomôcť im pri tom má bývalý reprezentačný tréner.

Potvrdili Mišovca

Vo štvrtok vedenie klubu potvrdilo, kto sa definitívne stane hlavným trénerom 1. FC Tatran Prešov v jarnej časti.

„Na základe našich spoločných rozhovorov s majiteľom a s trénerom Antonom Mišovcom, a pozorovania celého prípravného procesu, kde sme si nastavili nejaké koncepčné smerovanie, ktoré sa potvrdilo, rozhodli sme sa, že tím bude v jarnej časti viesť ako tréner pán Mišovec s asistentom Mariánom Prusákom,“ zhrnul na úvod generálny manažér 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček.

Ich cieľom je pobiť sa o dobré umiestnenie, získať čo najviac bodov a najmä zotrvať v najvyššej súťaži. Momentálne patrí Tatranu predposledná priečka tabuľky.

„Chcem vytvoriť z Tatrana Prešov ťažkého súpera pre hociktoré mužstvo, ktoré sa bude s nami biť o druhú šestku, v ktorej momentálne sme,“ povedal Trávniček.

Pôvodne sa mal tlačovej konferencie zúčastniť aj majiteľ klubu 1. FC Tatran Prešov Miroslav Remeta, avšak podľa vysvetlení Trávnička musel ostať v Bratislave kvôli obchodným rokovaniam.

Externá spolupráca s osobnosťou

Vedenie klubu prezradilo, že s prípravou by im mal pomôcť aj Dušan Galis, s ktorým sú už dlhšie v spojení.

Malo by ísť o externú spoluprácu, kde bývalý reprezentačný tréner má s Mišovcom komunikovať celú strategickú a koncepčnú časť tímu.

Podľa Trávnička by mal byť vhodným doplnením tímu vďaka svojim skúsenostiam.

„Ja som sa s pánom Galisom ešte nestretol, ale je to renomovaný odborník slovenského futbalu, ktorý má za sebou veľmi dobrú trénerskú kariéru,“ povedal tréner 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček.

Spolupráca má byť na základe výmeny informácií, odbornej konzultácie a analýz súperov. Stretnúť by sa však mali pred začiatkom Fortuna ligy.

Trávniček: Tím je kompletný

Trávniček reagoval aj na vyjadrenia ohľadne oslabenia tímu odchodom viacerých hráčov.

„Odišli hráči, ktorí sa nezapájali aktívne do zápasov. Boli to hráči, ktorí mali odohraných menej zápasov alebo ich výkony neboli až tak markantné,“ povedal Trávniček.

Potvrdil, že chcú zapájať mladých hráčov z domácich radov, ktorí sa podľa jeho slov neustále zlepšujú. Ponúknutý im má byť väčší priestor.

„Koncepcia má byť postavená v spolupráci s pánom Mišovcom na vytvorení dobrej tímovej spolupráce. Pretože aj na olympiáde ste to mohli vidieť, naši hokejoví reprezentanti hrali proti favorizovaným Rusom, ale tou tímovou spoluprácou sa dajú uhrať veľmi dobré výsledky,“ vysvetlil Trávniček.

Reagoval aj na neuzatvorené zmluvy mladých hráčov. „Je to z toho dôvodu, že Tatran bol pripravený už pred pol rokom uzavrieť zmluvy, ale keďže druhá strana, ktorá ich zastupuje, vždy predkladala nejaké nároky, ktoré aj v súvislosti so zákonom o športe a že hráči sú zamestnanci, nebolo možné akceptovať. Museli sme hľadať spoločné riešenia, aby to vyhovovalo obidvom stranám,“ povedal Trávniček.

S hráčmi by mali uzavrieť zmluvy do konca týždňa. Zmluvy už majú podpísané aj nové posily – Čech Peter Hošek, Chorvát Nikola Gatarič a Patrik Prikryl.

„Tím je kompletný, čiže sme pripravení vrhnúť sa do bojov,“ povedal Trávniček.

Mišovec: Tím bude úspešný

Tréner Anton Mišovec je s prípravou spokojný. Podľa neho hráči zlepšili prácu s loptou a celkový herný prejav, takže sú plne pripravení na Fortuna ligu.

„Spolu s pánom Trávničkom sme zostavili tím, o ktorom si možno myslíte, že nebude úspešný, ale ja si myslím, že úspešný bude. Hráči nám presne zapadajú do koncepcie herného prejavu, ktorým sa chceme prezentovať. Hráči, ktorí odišli, mali dosť veľkú chybovosť. Futbal sa hrá na výsledky a keď robíte chyby, tak inkasujete góly,“ vysvetlil Mišovec.

Kapitánom tímu bude Martin Luberda, ktorý je po zranení už v úplnom poriadku. Jeho zástupcom bude Martin Dupkala a druhý zástupca Dávid Keresteš. V bránke však jednotka nebude jasná.

„Rozhodli sme sa, že nebudeme stanovovať jednotku v bránke. Myslím si, že bude chytať brankár, ktorý je naj-vhodnejší pre to, aby bol úspešný proti jednotlivým súperom,“ povedal Mišovec.

Dôležitý bude prvý zápas v nedeľu proti Podbrezovej. Podľa kapitána tímu Martina Luberdu je tím kvalitnejší a dúfa, že sa im bude dariť.

„Budeme robiť všetko pre to, aby sme to zachránili, viem aká je situácia, že sme na spodku tabuľky, ale chceme to zachrániť, aby sme sa udržali vo Fortuna lige,“ povedal Luberda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Koučovi Tatrana bude pomáhať aj Dušan Galis