Košický rodák Mojmír Trebuňák mieri do Prešova

(Autor: profutbal.sk)
SITA|1. mar 2017 o 14:17

Dvadsaťštyriročný krídelník prichádza z tímu FC VSS Košice.

PREŠOV. Hráči 1. FC Tatran Prešov na úvod jarnej časti futbalovej Fortuna ligy prehrali "doma" v Poprade so Slovanom Bratislava 0:2 a v Dunajskej Strede s tamojším FC DAC 0:5, pričom ani raz neskórovali.

Klub zo Šariša, ktorému patrí momentálne posledné 11. miesto v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže (po zimnom odstúpení Myjavy však už nikto nezostúpi do II. ligy, pozn.), angažoval do svojich radov ofenzívneho hráča - Mojmíra Trebuňáka.

Dvadsaťštyriročný krídelník (nar. 30. januára 1993) ako voľný hráč prichádza z tímu lídra jesennej časti druhej ligy východ FC VSS Košice.

Už s mužstvom trénoval

"V Prešove som bol už v januári. Trénoval som pár dní s mužstvom, odohral som aj prípravný zápas proti Bardejovu. Po ňom sme sa dohodli, že sa vrátim do Košíc. Po čase prišli správy o tom, že z prestupu nič nebude. Pripravoval som sa teda s Košicami, stotožnený s tým, že zostanem vo VSS. Žiadnu zmluvu som však nemal podpísanú. Vo štvrtok minulý týždeň ma opäť kontaktovali z Tatrana a razom sme sa dohodli, že tam pôjdem. Prekvapilo ma to a zároveň aj potešilo. Predsa len, ide o prvoligové mužstvo," uviedol Trebuňák v rozhovore pre portál profutbal.sk.

Mojmír Trebuňák, ktorý bol v zime na skúške v druholigovom českom klube FC MAS Táborsko: "Nešťastne som si však zranil pätu. Celé sa to akosi naťahovalo, ja som potreboval vedieť, čo ďalej. Skúšku sme preto ukončili."

Na Prešov sa teší

Košický rodák sa teší na účinkovanie v 1. FC Tatran Prešov.

"Pre každého futbalistu je super, keď sa dostane do najvyššej súťaže. Pre mňa to bol jeden z hlavných cieľov, keď som začínal s futbalom. Dúfam, že budem platným hráčom a mužstvu pomôžem čo najviac. Prešov je najstarší futbalový klub na Slovensku, ľudia majú veľké očakávania. Osobne som sledoval sobotňajší zápas s Dunajskou Stredou. Napriek tomu, že sa nezostupuje, stále je o čo hrať. Ide o prestíž, o dobrú povesť. Každý športovec chce uspieť, získavať body. Už len preto je dôležité podávať čo najlepšie výkony a vyhrávať," doplnil Mojmír Trebuňák.

Už sa rozprával s koučom Šarišanov Miroslavom Jantekom o svojich úlohách v tíme: "Tréner chce, aby som zvýšil konkurenciu v ofenzíve a pobil sa o miesto v základnej zostave. Môžem hrať z oboch krajov, no je mi jedno, kde ma tréner postaví."

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košický rodák Mojmír Trebuňák mieri do Prešova