Košickí hokejisti prehrali súboj o lídra tabuľky

(Autor: TASR)
TASR|14. okt 2018 o 18:23

Vo Zvolene dali prvý gól, ale to bolo všetko.

Tipsport liga: Zvolen - Košice: fotogaléria

14.10.2018

ZVOLEN. Šláger 12. kola o post lídra hokejovej Tipsport ligy sa hral vo Zvolene. Domáci privítali Košičanov.

Hoci tím z východu dobre začal a ujal sa vedenia, v ďalšom priebehu už boli lepší domáci a v stretnutí napokon triumfovali.

Zvolenu vďaka suverénnemu triumfu patrí priebežné prvé miesto v tabuľke Tipsport ligy. Košice sú až tretie za Novými Zámkami.

Šechný mohol pri rozlúčke skórovať

Pod Pustým hradom privítali pred súbojom s Košicami 46-ročného Richarda Šechného a jeho dres s číslom 24 slávnostne vyvesili pod strechu štadióna.

V drese Zvolena a Košíc vybojoval všetky štyri majstrovské tituly, vo Zvolene pôsobil sedem sezón, zahral si aj na ZOH a MS, dovedna s 10 gólmi v reprezentácii. S 24-ročnou hráčskou kariérou sa rozlúčil koncom marca tohto roka.

Šechný si zahral necelé jedno striedanie, dokonca mohol streliť aj gól, zvolil však gavaliersky prihrávku.

Po dvoch minútach sa už skóre zmenilo, v presilovke bombou zo strednej vzdialenosti takmer roztrhol sieť Pulli.

Tento moment akoby zobudil Zvolenčanov a v 6. minúte mali blízko k vyrovnaniu Vandane a Chovan.

Súboj o prvé miesto v tabuľke priniesol útočný hokej a veľa rušných momentov, jeden z nich nevyužil v 12. minúte v presilovke Handlovský, keď zaváhal pri zakončení po vyrazenom puku.

Košický brankár Habal zlikvidoval aj presilovkovú strelu z uhla Špirka v 15. minúte, no v 17. minúte ho už Vandane po obkrúžení bránky prekabátil a vyrovnal.

Rušná tretina bez gólov

Štatisticky boli v počte striel domáci v 1. tretine výrazne lepší, v druhej sa snažili aj tento pomer hostia zvrátiť a najmä Pretnarova strela v 25. minúte narobila Skapskému veľké problémy.

Divákom sa príťažlivý hokej musel páčiť, menej už rovnovážny stav, ktorý mohol zmeniť v 32. minúte Andrisík, v 38. minúte zasa nepresnou strelou hosťujúci Kafka a po obkrúžení bránky päť sekúnd pred sirénou Spilar.

Rozhodlo záverečné dejstvo

V 43. minúte sa Haščákov a Nagyov nájazd gólom neskončil a mohli dosť ľutovať, pretože v 44. minúte po šanci Chovana a dorážke Zuzina sa Zvolenčania ujali vedenia.

V 47. minúte ho zvýraznil po chybe košickej obrany učebnicovým prienikom a strelou po ľade Chovan a korunu trojgólovému trháku nasadil v 52. minúte strelou od modrej Drgoň, keď predtým domáci nevyužili presilovku o dvoch hráčov trvajúcu 59 sekúnd.

Zvolenčania dohrali zápas s prevahou v pokojnom režime a dosiahli ôsme víťazstvo za sebou.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický (tréner HKM Zvolen): "Triumf sa nerodil jednoducho. Bol to výborný zápas. Prvá tretina najmä v úvode bola naša, mali sme veľa šancí, ale nedali sme góly. V druhej časti nás zasa zavreli Košice, ale ani oni nestrelili góly. V tretej tretine sme boli zase lepší, tlačili sme sa do bránky, konečne sme skórovali, a to rozhodlo. Raz zaberie jedna formácia, inokedy druhá. Hráči a formácie si navzájom pomáhajú. Máme vyrovnané päťky a preto víťazíme, lebo sa dopĺňajú."

Roman Šimíček (tréner HC Košice): "Najmä druhá tretina bola z našej strany celkom dobrá. Utvorili sme si šance, ktoré sme mali premeniť a dostať sa do vedenia, ale nepodarilo sa nám to. Tretie dejstvo sme začali presilovkou, ktorú sme nezahrali dobre. Potom nám dal súper rozdielový gól. Nechávame sa zbytočne vylučovať, stojí nás to veľa síl a dostávame góly v oslabeniach. Zvolen hral dobre a hralo sa nám proti nemu ťažko. Prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej časti sme boli lepší, ale doplatili sme na žalostnú produktivitu. Musíme sa viac biť pred bránkou a dorážať odrazené puky, ako to robili hráči Zvolena."

Štatistika

Zvolen – Košice 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 17. Vandane (Špirko), 44. Zuzin (Kytnár, Chovan), 47. Chovan, 52. Drgoň (Chovan) - 2. Pulli (Netík).

Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0,rozhodovali: P. Stano, Snášel - M. Kollár, Gajan, 2 279 divákov.

Zvolen: Skapski - Ulrych, Vandane, D. Ružička, Zeleňák,Michal Roman, A. Drgoň, Dubina - Handlovský, Špirko, Vandas- Šišovský, M. Holovič, Lušňák - P. Zuzin, Kytnár, Michal Chovan - P. Halama, S. Petráš, Andrisík - Šechný.

Košice: Habal - Dudáš, Pretnar, Pulli, Čížek, Šedivý, Koch, Lenďák - L. Nagy, Brophey, Marcel Haščák - Šoltés, Suja,Netík - Kafka, Galamboš, Spilar - Š. Petráš, Krajňák, Vrábeľ- R. Žitný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti prehrali súboj o lídra tabuľky