Košickí hádzanári vedú extraligu a hlásia novú posilu

Tomáš Urban zažil v Šali víťaznú premiéru v košickom drese.
Tomáš Urban zažil v Šali víťaznú premiéru v košickom drese. (Autor: Milan Pospíš)
Patrik Fotta|26. sep 2019 o 18:14

Do klubu prichádza Patrik Krok.

Zápas Šaľa - Košice, foto: Milan Pospíš: fotogaléria

26.9.2019

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows sa po poslednom triumfe na palubovke Šale 27:23 stali lídrami Slovnaft Handball Extraligy.

Zverenci trénera Rada Antla zažívajú rozprávkový návrat do najvyššej súťaže, keď doposiaľ neokúsili trpkosť prehry.

Na konte majú tri víťazstvá a jednu remízu. Do kádra navyše pribudla nová posila so zahraničnými skúsenosťami – Patrik Krok.

Košičania majú v najbližšom kole voľno, do zápasového diania sa vrátia v sobotu 5. októbra, kedy doma privítajú Topoľčany.

Víťazná premiéra Urbana

V poslednom stretnutí na palubovke Šale nastúpil aj Tomáš Urban, ktorý by sa mal v Košiciach rozohrať pred odchodom do zahraničia.

Okrem neho bola na košickej lavičke aj najnovšia akvizícia Patrik Krok, ktorý však do stretnutia nezasiahol.

„Tomáš Urban sa v našom tíme rýchlo aklimatizoval, čo dokázal aj vo svojom prvom zápase v košickom drese v Šali, kde nastrieľal šesť gólov. Zároveň sme radi, že môžeme u nás privítať aj Patrika Kroka, ktorý hrával v Nemecku a má aj reprezentačné skúsenosti. V slovenskej extralige hrával naposledy za Šaľu. Chvíľku mu potrvá kým sa zapracuje do tímu, ale proti Topoľčanom by už mal nastúpiť a verím, že bude pre klub prínosom,“ povedal prezident Košice Crows Filip Fabišík.

Triumf v Šali potešil šéfa košických hádzanárov o to viac, že si viacerí hráči len pár dní pred tým plnili reprezentačné povinnosti.

„Prakticky celá naša základná zostava pôsobí v národnom tíme počnúc trénerom Radom Antlom. Tomáš Urban bol po chorobe, takže sa na zápas veľmi tešil, čo bolo vidieť na jeho výkone. Bol jedným z našich kľúčových hráčov. Skvele zachytal brankár Vernarský a výbornú taktiku pripravil tréner Antl. Odrezali sme obe spojky súpera, a to sa ukázalo ako rozhodujúce,“ skonštatoval Fabišík.

O tom, že budú prví, ani nesníval

Košičania sú po štyroch odohraných zápasoch lídrami extraligy, čo od nováčika súťaže čakal pred sezónou asi len málokto.

„Priznám sa, že ani vo sne by mi nenapadlo, že budeme po úvodných dueloch prví so stratou jediného bodu. Napĺňa ma to obrovskou radosťou a zároveň hrdosťou. Teší ma, že môžeme robiť dobré meno mestu Košice, ktoré si kvalitnú hádzanú naozaj zaslúžili. Zároveň intenzívnejšie rozbiehame aj mládežnícke kategórie u chlapcov aj dievčat, takže každý kto má záujem môže svoje deti prihlásiť do nášho klubu.“

Na víťaznej vlne chcú zverenci trénera Antla pokračovať aj naďalej. Najbližšie sa predstavia v sobotu 5. októbra doma proti Topoľčanom.

„Už sa na zápas veľmi tešíme a môžem povedať, že plánujeme ostať stále bez prehry. Nastúpiť by sme mali v plnej sile, teda aj s Urbanom a Krokom. Všetci sú zdraví a chcú zabojovať o ďalšie body pre Košice,“ uviedol Fabišík.

Tabuľka Slovnaft Handbal Extraligy

1.Košice 4 3 1 0 110:93 7

2.Hlohovec 5 2 3 0 128:120 7

3.Prešov 3 3 0 0 103:60 6

4.Pov. Bystrica 3 2 0 1 99:81 4

5.Nové Zámky 4 2 0 2 101:101 4

6.Topoľčany 4 1 1 2 81:118 3

7.Bratislava 4 1 0 3 92:95 2

8.Šaľa 3 0 1 2 76:85 1

9.Modra 4 0 0 4 71:108 0

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hádzanári vedú extraligu a hlásia novú posilu