Košické kickboxerky si podmanili juhosrbský Niš

L. Cmárová (vpravo) v ringu so srbskou súperkou M. Bjergoličovou.
L. Cmárová (vpravo) v ringu so srbskou súperkou M. Bjergoličovou. (Autor: archív Petra Onuščáka)
Patrik Fotta|20. dec 2019 o 00:00

Cmárová víťazstvom, Filipová skvelým výkonom.

Galavečer v K1 - Zlatý kickboxer: fotogaléria

19.12.2019

KOŠICE. Uplynulý víkend sa v juhosrbskom meste Niš uskutočnil galavečer v K1 pod názvom Zlatý kickboxer, v ktorom si usporiadateľ spolu so Srbskou federáciou kickboxu pozývali súperov pre svojich šampiónov-WAKO majstrov sveta a Európy.

Srbsko je po Rusku druhou najúspšnejšou svetovou krajinou v ringu v disciplínach K1 a lowkick.

Pozvánku dostali aj zverenky trénera Petra Onuščáka – Lucia Cmárová a Alexandra Filipová.

Na obe čakali aktuálne majsterky sveta v K1 žien do 60 kg – Milana Bjelogrličová a v K1 žien do 70 kg – Aleksandra Krstičová.

Využila dlhé ruky i kolená

Zápasy podľa profesionálnych pravidiel WAKO Pro (3 x 3 min bez chráničov nôh a prilieb) boli súčasťou hlavnej karty šiestich duelov, ktoré v hale Čair sledovalo vyše tritisíc divákov.

„Lucia nastupovala proti Milane Bjelogrličovej v profi zápase v tomto roku už druhýkrát. Predtým v septembri v Boji o Tatry vyhrala 3:0 a ukázala, že profi jej svedčí. Dlhšie trvajúce kolá s kondičným rozložením síl i taktiky. Pri absencii chráničov ukázala telesnú odolnosť a tvrdosť. Od začiatku nenechala nič na náhodu. Presnejšie a častejšie triafala súperku svojimi dlhými rukami, ku ktorým pridala najmä kolená. Nechýbala ani výborná boxerská práca. Výsledok 2:1 pre Luciu v Srbsku, so srbskými rozhodcami prijali i samotní diváci veľmi športovo,“ povedal Peter Onuščák.

Čakali víťazstvo, prehra 0:3 ich prekvapila

Alexandru Filipovú čakala odveta v profi ringu zo septembrového Boja o Tatry proti už trojnásobnej majsterke sveta – Aleksandre Krstičovej, ktorej chcela vrátiť prehru 0:3 z Popradu.

„Saša nastupovala vo veľkej pohode, bez psychického tlaku. Zápasila uvoľnene, aktívne, bez veľkého nabíjania do úderov a kopov, bez straty energie v zbytočnom tlačení. V priebehu zápasu bolo vidno, že kondične je na tom lepšie ako Krstičová. Vzhľadom na priebeh zápasu sme očakávali víťazstvo Filipovej, no na naše prekvapenie zvíťazila domáca reprezentantka 3:0 na body. Odchod našej Saši z ringu bol sprevádzaný veľkým potleskom divákov v stoji,“ uviedol Onuščák.

Košický tréner si prestížne podujatie mimoriadne pochvaľoval.

„Celkovo veľmi dobre pripravený galavečer bol skvelou prezentáciou kickboxu a samozrejme aj reprezentáciou slovenského kickboxu v konfrontácii so svetovou špičkou. Dievčatám gratulujeme a tešíme sa na ďalšie akcie, hádam aj doma v Košiciach.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košické kickboxerky si podmanili juhosrbský Niš