Košická športová týždňovka

Good Angels Košice.
Good Angels Košice. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|9. mar 2018 o 00:00

Čo sa za týždeň udialo vo svete športu.

Inter basketbalistom chutí

Už len dva zápasy odohrajú v základnej časti súťaže basketbalisti KB Košice. V stredu sa im podarilo pred domácim publikom dokonale odčiniť víkendovú prehru 85:102 v Prievidzi, keď opäť porazili už istého víťaza základnej časti Inter Bratislava 85:71.

Bratislavský rival v tejto sezóne Košičanom „chutí“, keď nad ním vrátane pohárového finále zvíťazili v štyroch z piatich zápasov.

„Bol to zápas hodný play-off. Malo to nasadenie, napätie i výsledkový obrat. Som veľmi rád, že mužstvo odpovedalo správnym spôsobom na debakel v Prievidzi a ukázali sme, že ak hráme ako tím, tak nás môže poraziť len málokto,“ netajil po zápase spokojnosť tréner Miljan Čurovič.

Košičanom stále patrí druhá priečka, ale na chrbát im s rovnakým pomerom výhier a prehier dýchajú Levickí Patrioti.

Predposledný zápas dlhodobej časti ligy odohrajú v sobotu 10. marca na palubovke Svitu. V záverečnom kole privítajú o týždeň, v sobotu 17. marca, na domácej palubovke basketbalistov Komárna.

Štart jarnej časti opäť odložili

Vďaka odloženému prvému jarnému kolu druhej futbalovej ligy napokon hráči Lokomotívy Košice predsa len odohrali generálku na štart jarnej časti sezóny.

Počas predchádzajúceho víkendu zvíťazili 3:1 na ihrisku treťoligových Lipian.

„Chceme hrať atraktívny, ofenzívny, moderný futbal, ktorý pritiahne divákov do Družstevnej, do Košíc, do Moldavy či do akéhokoľvek iného mesta. Na jeseň sa nám to splnilo, verím, že na jar sa to zopakuje, a že budeme mať opäť plný štadión. Samozrejme, bol by som tiež veľmi šťastný, ak by sa nám v súťaži podarilo skončiť do tretieho miesta. Všetko ďalšie je dnes v rovine teórie,“ hovorí o jarných cieľoch Lokomotívy športový riaditeľ Róbert Jano st.

Napĺňať ciele napokon modro-bieli nezačnú ani tento týždeň. Počasie spôsobilo, že vedenie súťaže sa napokon rozhodlo odložiť aj druhé jarné kolo.

Jarnú časť tak Lokomotíva odštartuje v sobotu 17. marca na ihrisku Komárna.

Volejbalisti len o piate miesto

Volejbalisti VK KDS Šport Košice v tejto sezóne nebudú bojovať o medaily.

Pred necelým týždňom síce dokázali zvíťaziť na domácej palubovke nad Svidníkom 3:1 a vyrovnali stav štvrťfinálovej série, ale tretí rozhodujúci zápas v stredu vo Svidníku nezvládli a prehrali po päťsetovej dráme 2:3, hoci v zápase viedli 1:0 aj 2:1 na sety.

Košičania tak po bronze spred dvoch rokov a štvrtom mieste z predchádzajúcej sezóny budú v aktuálnom ročníku bojovať v play-out o 5. – 8. miesto.

Už v sobotu 10. marca odohrajú doma o 19.00 h prvý zápas série hranej na dve víťazstvá proti Trenčínu.

Ak v sérii uspejú, tak si to napokon rozdajú o piate miesto s lepším z dvojice Myjava – Zvolen.

Famózny vstup hádzanárov

Fantastickým spôsobom vstúpili do nadstavbovej časti prvej ligy hádzanári Košice Crows. V úvodnom zápase rozstrieľali na domácej palubovke víťaza západnej skupiny základnej časti MHáK Martin 45:30.

„Prvý polčas bol z našej strany vynikajúci. V obrane i v útoku. Pod vplyvom vysokého vedenia nastalo po prestávke v našich radoch čiastočné uspokojenie, chlapci k tomu pristúpili trošičku inak a dostali sme pár lacných gólov, najmä z protiútokov,“ hodnotil zápas tréner Jiří Shejbal.

Košičania naznačili, že ambícia postúpiť do baráže o extraligu nie je z ich strany márnym cieľom, hoci Shejbal priveľký optimizmus po prvom zápase tlmí.

„Uvidíme, čo nám ukáže najbližšie stretnutie v Pezinku (v nedeľu 11. marca o 15.00 h – pozn. red.), u súpera, ktorý by tiež chcel postúpiť do extraligy,“ dodal Shejbal.

Košicko-trenčianska florbalová konfrontácia

Až minulotýždňové posledné kolo florbalovej extraligy definitívne rozhodlo o poradí košických zástupcov pred začiatkom play-off.

ATU Košice podľa predpokladov rozdrvilo doma nováčika so Sabinova 16:0, Florko potrápilo lídra z Nižnej a na jeho palubovke prehralo 10:9 po samostatných nájazdoch.

ATU tak do play-off vstupuje z tretieho miesta a pri telefonickom výbere štvrťfinálového súpera si jeho šéf Juraj Dudovič volil spomedzi dvoch trenčianskych tímov. Vybral si 1. FBC Trenčín, na ktorý si podľa jeho slov hráči viac veria.

Florku ako štvrtému tímu základnej časti ostal AS Trenčín.

„Bolo jasné, že si súpera vyberať nebudeme a že si musíme počkať, kto nám zostane. AS Trenčín je pre nás prijateľným súperom a keď sa dobre pripravíme, tak aj zdolateľným, povedal zástupca Florka Pavol Blaško.

Košičania vstúpia do štvrťfinálových sérií dvoma domácimi zápasmi už počas víkendu. ATU svoj odohrá v sobotu 10. marca o 17.30 v Športovej hale SOŠ Ostrovského, Florko začne o hodinu neskôr v Multihale. V nedeľu 11. marca hrá najprv o 11.00 druhé štvrťfinále Florko, ATU nastúpi na svoj zápas o 14.30 h.

Anjelky vo štvrťfinále opäť proti Slovanu Bratislava

Minulotýždňovým domácim víťazstvom 81:61 nad Ružomberkom a stredajšou výhrou 85:36 v Poprade uzavreli basketbalistky Good Angels Košice nadstavbovú časť extraligy.

Udržali si v nej neporaziteľnosť a potvrdili svoju dominanciu na domácej scéne.

Už dnes, 9. marca o 18.00 h rozohrajú Košičanky v domácej Angels Aréne štvrťfinále play-off, v ktorom bude ich súperom rovnako ako pred rokom Slovan Bratislava.

Podľa predpokladov by mali sériu hranú na dve víťazstvá ukončiť v utorok 13. marca v druhom zápase v Bratislave.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košická športová týždňovka