Košická Slávia doma otočila zápas s Gečou

Peter Vilčko posilnil Sláviu TU po odchode z FC Košice.
Peter Vilčko posilnil Sláviu TU po odchode z FC Košice. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Rudolf Rondzik|7. apr 2019 o 19:02

Hosťom nepomohol ani výborný výkon brankára Groška.

KOŠICE. Vo IV. futbalovej lige si Slávia TU Košice poradila s Gečou 4:1.

Nádherné futbalové počasie akoby uspávalo hlavných aktérov oboch tímov a tak chvíľu trvalo, kým sa v súboji košickej Slávie a Geče začalo niečo diať.

Ale od 13.min. začal čarovať v bráne hostí Groško, ktorý v rozpätí troch minút musel hasiť gólovky Miškoviča, Vilčka i Maliarenka.

A tak prišlo k potvrdeniu starej futbalovej pravdy nedáš dostaneš.

Dlhému autovému hodu Bartoka domáca obrana i Pangrác v bráne nevenovali dostatočnú pozornosť a Pach v 21.min. zasunul loptu do siete.

Pred polčasovou prestávkou bol opäť hviezdou Groško, keď zachraňoval po Gregovom gólovom pokuse.

Groško: Chceli sme dosiahnuť viac

Ostreľovanie gečianskej brány pokračovalo aj po návrate zo šatni.

Michala Gereho v dobrej pozícii vychytal Groško, no po rozohraní rohového kopu už na strelu Pavla Gereho v 51.min. nestačil.

A aj ďalšia štandardka z rohu mala gólové zakončenie, keď sieť napol kapitán TUKE Vilčko.

Víťazstvo favorizovanej Slávie potvrdil Maliarenko v 82.min. po ideálnom pase Kostovčíka do pokutového územia. V 86.min. ešte výsledok prikrášlil Vysočan.

Po zápase sa brankárovi Geče Michalovi Groškovi schádzalo veľmi ťažko napriek faktu, že bol ozajstnou jednotkou svojho tímu.

“Čo z toho, keď to nevidieť na výsledku. Z ideálnej zostavy nám síce chýbalo niekoľko hráčov, ale po polčasovom vedení sme si verili viac. Na našu smolu, domáci pomerne rýchlo skóre otočili a potom to už bolo iba otázkou času, kedy nás zlomia definitívne. Chceli sme dosiahnuť určite viac, ale kvalita TUKE sa presadila.“

S omnoho lepšou náladou sa prejavil kapitán technikov Peter Vilčko.

“Aj keď nám to v polčasovej prestávke nebolo jedno, veď prehrávať po takej výraznej prevahe a po toľkých gólových šanciach, no predsa sme nestrácali hlavu. Našťastie, k obratu došlo rýchlo po prestávke a tak sa mohla naplno prejaviť naša kvalita. Len tá koncovka. Ešte dobre, že sa neopakovali Sokoľany spred týždňa, keď sme body stratili práve kvôli slabému dôrazu v gólových akciách. Natrénované máme, ale v rozhodujúcich momentoch akoby nám chýbal väčší pokoj. Snáď sme to dnes zlomili,” s úsmevom dodal Peter Vilčko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košická Slávia doma otočila zápas s Gečou