Košice menili hráčov s Bystricou. Namiesto Šoltésa príde Sýkora

Sprava Ján Sýkora z Banskej Bystrice a Jere Pulli z Košíc.
Sprava Ján Sýkora z Banskej Bystrice a Jere Pulli z Košíc. (Autor: TASR /Dušan Hein)
Patrik Fotta|25. jan 2019 o 12:38

Dva popredné kluby sa dohodli.

KOŠICE. V kádri hokejistov HC Košice došlo v posledných dňoch k trom zmenám a podľa výkonného riaditeľa klubu Rastislava Rusiča rozhodne nie k posledným.

Mužstvo posilnili obranca Tomáš Slovák a útočník Ján Sýkora, ktorý prišiel z tímu úradujúceho majstra, pričom opačným smerom putoval košický odchovanec Dávid Šoltés.

Vedenie oceliarov avizuje, že káder ešte nie je uzavretý a v blízkej dobe sa verejnosť dozvie mená ďalších posíl.

So Šoltésom nenašli zhodu

Skúsený obranca Tomáš Slovák, ktorý prišiel do Košíc z tímu Miškovca, bude mať za úlohu predovšetkým vystužiť defenzívu košického mužstva.

„Tomáš je košický odchovanec a sľubujeme si od neho najmä, že prinesie pokoj a istotu do obranných radov. Dohodli sme sa na spolupráci aj v ďalšej sezóne, takže pokračujeme v našej ambícii priviesť do klubu naspäť Košičanov,“ povedal výkonný riaditeľ HC Košice Rastislav Rusič.

Ďalšou zmenou v kádri bola výmena útočníkov, ku ktorej došlo medzi oceliarmi a úradujúcim majstrom z Banskej Bystrice.

Košický dres si oblečie Ján Sýkora a na stredné Slovensko putoval Dávid Šoltés.

„S Dávidom sme mali plány, bol u nás už štvrtú sezónu a myslím si, že v aktuálnom súťažnom ročníku dostal najväčší priestor sa ukázať a etablovať vo vyšších útokoch, na ktoré on jednoznačne má. Začali sme v lete rokovať o predĺžení kontraktu, ale Dávid si pri rozhodovaní dával na čas, pomaly začal uvažovať nad zmenou prostredia a napokon sme nenašli zhodu. Chcel skúsiť niečo nové a po viacnásobnom kontaktovaní z Banskej Bystrice prišla konkrétna ponuka, ktorú sme sa rozhodli prijať. Išlo o dobré riešenie pre všetky strany,“ uviedol Rusič.

Odchádza sa mu ťažko, rozhodnutý bol 50 na 50

Šoltés sa po zranení opäť vráti do zápasového rytmu, už však nie ako hráč Košíc.

O záujme zo strany Banskobystričanov vedel dlhšiu dobu.

„Riešilo sa to už nejakú chvíľu, ale o definitívnej dohode medzi klubmi som sa dozvedel až teraz. Ako rodený Košičan som bol rád, že môžem hrať za klub, v ktorom som aj hokejovo vyrastal. Teraz som už však hráčom Banskej Bystrice a sám som zvedavý, čo mi táto zmena prinesie. Teším sa na novú výzvu aj na nových spoluhráčov. S Marekom Bartánusom sme hrávali spolu v Košiciach a sú tam aj chlapci, s ktorými sme boli spolu v reprezentácii,“ povedal Šoltés.

V tíme oceliarov pôsobil 23-ročný útočník od sezóny 2015/16 a rozhodovanie o tom, kde bude v kariére pokračovať, nebolo vôbec jednoduché.

„Na jednej strane som chcel ostať, ale niečo vo mne si žiadalo aj zmenu. Bolo to tak 50 na 50, pretože z materského klubu sa len veľmi ťažko odchádza. Chcel by som sa však poďakovať košickým fanúšikom, ktorí nás chodili povzbudzovať. S radosťou sa budem do Košíc stále vracať,“ dodal Šoltés.

Ľavák, ktorý im zapadol do konceptu

Ján Sýkora odohral v aktuálnej sezóne za Banskú Bystricu 38 zápasov, v ktorých zaznamenal 12 gólov a 15 asistencií.

„Vieme o ňom, že je super chlapík do kolektívu a poznáme jeho silné stránky, navyše je to ľavák. Zapadol nám do konceptu a veríme, že sa rýchlo etabluje do kolektívu. Myslím si, že v kľúčových momentoch môže byť rozhodujúcim článkom.“

V mužstve oceliarov dôjde do konca prestupového obdobia podľa výkonného riaditeľa klubu ešte k niekoľkým zmenám.

„Nejde o rozhodnutia, ktoré by boli urobené zo dňa na deň. Verejnosť sa čochvíľa dozvie ďalšie mená, ktoré zatiaľ nechcem konkretizovať, pokiaľ to nie je úplne dotiahnuté. Môžem iba potvrdiť, že do nášho kádra pribudnú noví hráči,“ uviedol Rusič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice menili hráčov s Bystricou. Namiesto Šoltésa príde Sýkora