Košičanov čaká baráž o všetko. Fabišík: Máme krv v očiach

Košickí hádzanári nemali v I. lige konkurenciu.
Košickí hádzanári nemali v I. lige konkurenciu. (Autor: Korzár/ Patrik Fotta)
Patrik Fotta|17. máj 2019 o 12:15

V dvojzápase o postup do extraligy vyzvú Malacky.

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows sa stali jasnými víťazmi I. ligy, keď v základnej časti a následnej nadstavbe neprehrali ani jeden duel.

Zverenci trénera Shejbala sa teraz už koncentrujú na barážový dvojzápas proti Malackám.

Tie skončili v extralige na poslednom mieste a hoci si košickí hádzanári nič iné ako postup nepripúšťajú, súpera sa nechystajú za žiadnych okolností podceniť.

Úvodný duel baráže o extraligu je na programe v sobotu o 17. hod. v Hádzanárskej hale Slavomíra Šipoša.

Chcú odovzdať totálne maximum

V Košiciach vládne s doterajším priebehom sezóny maximálna spokojnosť.

Dôležité ale bude spraviť posledný krok k naplneniu ambícií a postúpiť do najvyššej slovenskej súťaže.

„Náš primárny cieľ bol od začiatku dostať sa do extraligy. Žiadne oslavy po víťazstve v I. lige sa teda nekonali, pretože sa sústredíme na baráž. Sezóna ako taká bola veľmi vydarená. Obrovský prínos pre tím boli príchody Antla, Guzyho, Hruščáka, Ivanova a ďalších,“ povedal prezident klubu Filip Fabišík.

V tíme stavili na košických odchovancov, ktorí chcú pomôcť vrátiť košickú hádzanú na výslnie.

„Chlapci prišli vrátiť klubu to, čo im dal za mlada. Máme v tíme rodinnú atmosféru a všetci na palubovke bojujú a nechávajú tam srdce. Každý jeden je nabudený a má, ako sa hovorí, krv v očiach. Čakajú nás posledné dva zápasy sezóny a my v nich chceme odovzdať totálne maximum,“ uviedol Fabišík.

Pozor si musia dať najmä na Srbov

Malacky majú za sebou sezónu v extralige, kde hrali omnoho náročnejšie zápasy ako Košičania v I. lige.

Aj napriek tomu, by mali byť východniari miernym favoritom, keďže majú v kádri niekoľko skúsených opôr.

„Papierovo sme o čosi silnejší tím, ale musíme to potvrdiť na ihrisku. Videli sme to teraz na MS, kde naši hokejisti hrali skvelý hokej, ale napriek tomu prehrali a to my v žiadnom prípade nechceme dopustiť. Súpera máme napozeraného a vieme, čo od nich môžeme čakať. Verím, že sme takticky dostatočne pripravení a ukážeme obrovskú bojovnosť,“ skonštatoval prezident Košice Crows.

V tíme súpera hrajú dvaja srbskí legionári, na ktorých si budú musieť dávať Košičania zvlášť pozor.

„Obaja sú dobrí strelci, pália to z každej pozície. Keď majú dobrý deň a ide im karta, takmer všetko im padá. V zápase s Tatranom dal Burnazovič okolo desať gólov, takže môžu byť veľmi nebezpeční. V žiadnom prípade ich nesmieme podceniť.“

Podpora aj od hokejového a futbalového fanklubu

Duel s Malackami sa začína o 17. hod. a hoci pôvodne sa v rovnakom čase mal hrať aj zápas futbalistov FC Košice so Stropkovom, no ten napokon presunuli na 14.30 hod.

„Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať vedeniu FC Košice za ich ústretovosť. Vďaka tomuto kroku si budú môcť fanúšikovia najskôr vychutnať futbal a následne hádzanú. Mám informáciu, že fankluby VSS a Steelers, teda futbaloví a hokejoví fanúšikovia prídu spoločne fandiť košickej hádzanej. Pevne verím, že s našimi fanúšikmi vytvoria neopakovateľnú atmosféru a budú naším šiestym hráčom.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanov čaká baráž o všetko. Fabišík: Máme krv v očiach