Košičania sa lúčili s Petrom Bartošom s chybičkou krásy

Poďakovanie divákov Petrovi Bartošovi.
Poďakovanie divákov Petrovi Bartošovi. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Judita Čermáková, TASR|28. dec 2017 o 20:21

Oceliari podľahli v zápase 31. kola Banskej Bystrici 2:4.

V Košiciach na úvod šlágra ďakovali Petrovi Bartošovi: fotogaléria

29.12.2017

KOŠICE. Zápas 31. kola Tipsport ligy mal v Košiciach slávnostný úvod.

Vypredaná Steel Aréna a domáci klub sa lúčili so svojim dlhoročným hráčom a bývalým kapitánom Petrom Bartošom, ktorému sa dostalo veľkého potlesku.

Šláger štvrtého tímu tabuľky s tretím priniesol vyrovnaný hokej.

Zápas naklonili vo svoj prospech hostia gólom Asselina minútu a pol pred koncom, päť sekúnd pred záverom ešte pridali štvrtý gól.

Bezgólové prvé dejstvo

Zaplnená Steel aréna sledovala v prvej tretine taktickú bitku, v ktorej nikto nechcel inkasovať ako prvý.

Nápaditejšie kombinácie predvádzali skôr hostia, ale brankár Lundström bol pozorný. Košičania mali v 10. minúte možnosť presilovky, v ktorej mal najväčšiu šancu Boltun, ale ani jeho pokus spomedzi kruhov sa neskončil gólom.

Útočník hostí Marek Bartánus sa po návrate z trestnej lavice v 13. minúte predviedol individuálnou akciou, ktorej však chýbalo gólové zakončenie.

Tímy predvádzali v búrlivej atmosfére hokej plný nasadenia a v 17. minúte diváci zatlieskali Lundströmovej lapačke po strele Ďatelinku.

Košičania otočili skóre

Bezgólové skóre nezmenili ani dve presilovky v prvej polovici druhej časti.

Skóre sa však zmenilo po nenápadnej akcii v 29. minúte. Kabáč posunul zdanlivo ľahký puk na Lundströma, ktorého zneistil dorážajúci hráč a na prekvapenie domáceho brankára bol puk v bránke.

Náskok hostí mohol navýšiť v 31. minúte Bartánus, osamotený pred Lundströmom však neuspel.

V 36. minúte hostia doplatili na pozičnú chybu v defenzíve a po Sujovej prihrávke zblízka vyrovnal Hovorka - 1:1.

Domáci hráči i diváci ožili a častejšie sa hralo pred bránkou B. Bystrice. V 39. minúte využil zmätok okolo Lukášovej bránky Pacan - 2:1.

Trojgólová sprcha

Domácich mohol upokojiť Kafka v 42. minúte, keď sa ocitol sám pred Lukášom, ale netrafil bránku.

O štyri minúty už bolo vyrovnané, keď sa dôraz pred bránkou oplatil Kabáčovi - 2:2.

V 59. minúte hostia dosiahli tretí gól v neprehľadnej situácii, o ktorej rozhodcovia dlho diskutovali s videorozhodcom. Napokon gól Asselina platil a vďaka nemu získali hostia cenné tri body.

Košičania hrali v závere v oslabení, skúsili však hru bez brankára, v ktorej skóre uzavrel Faille.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner HC Košice: "V prvom rade chcem poďakovať divákom. Vytvorili vynikajúcu atmosféru, v ktorej sa hrá výborne. Chýbali nám štyria hráči základnej zostavy, ale hráči sa s tým výborne popasovali a predviedli dobrý výkon. Výsledok je nespravodlivý. Zápas sa lámal za stavu 2:1 na začiatku tretej tretiny, keď sme mali 3-4 čisté šance. Keby sme niektorú z nich premenili, výsledok by bol iný. Zdôrazňujem, že je to pre nás nespravodlivý výsledok a komédia, ktorá sa udiala, nemá obdobu."

Vladimír Országh, tréner HC 05 iClinic Banská Bystrica: "Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. V Košiciach sa hrá vždy ťažko a to sa aj dnes potvrdilo. Mali sme slabší začiatok, horšie sme korčuľovali, ale v druhej tretine sme išli do vedenia. Domácich sme svojimi chybami dostali do hry. Naši hráči v tretej tretine ukázali charakter, za čo som rád. Na konci tretej tretiny to bolo aj o šťastí, keď sa nám dobre odrazil puk. Sme spokojní s výsledkom a aj s predvedenou hrou v určitých fázach."

Štatistika

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)

Góly: 36. Marek Hovorka (Suja, Kafka), 39. Pacan (Suja, Spilar) - 29. Kabáč, 46. Kabáč (Róth), 59. Asselin (M. Bartánus, Faille), 60. Faille (Hrnka, Brittain).

Rozhodovali: Baluška, Stano - Orolin, Gavalier, vylúčení:2:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8 347 divákov (vypredané).

Košice: Lundström - Šedivý, B. Kessel, Koch, Čížek, Michalčin, Pulli, M. Novotný - Suja, Marek Hovorka, Kafka -Šoltés, Pacan, Spilar - Jenčík, Boltun, Hričina - Š. Petráš, Vrábeľ, T. Klíma.

Banská Bystrica: Lukáš - Kubka, I. Ďatelinka, Delisle, M.Rosandič, Aliu, Sedlák, Róth, Kupec - T. Hrnka, T. Surový, Brittain - P. Valent, Bubela, M. Bartánus - Giľák, Faille, Asselin - Kabáč, Češík, Gabor.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania sa lúčili s Petrom Bartošom s chybičkou krásy