Kopačky už išiel vešať na klinec. Teraz zažíva druhú futbalovú mladosť

Kanonier Tomáš Illéš (vľavo) nastrieľal v ostatných dvoch zápasoch až desať gólov.
Kanonier Tomáš Illéš (vľavo) nastrieľal v ostatných dvoch zápasoch až desať gólov. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|4. sep 2019 o 00:00

Tomáša Illéša zastihol úvod sezóny v skvelej streleckej forme.

MALÝ HOREŠ. Prekvapujúcim lídrom V. futbalovej ligy Zemplínskej je TJ Družstevník Malý Horeš. Mužstvo z vinohradníckej obce v úvodných piatich zápasoch sezóny nestratilo ani bod a aj skóre má vysoko aktívne – 19:3.

Veľkú zásluhu na aktuálnom postavení tímu od maďarských hraníc má predovšetkým útočník Tomáš Illéš, ktorý hrá vo výbornej forme. Ten má na svojom konte už 15 presných zásahov.

Šesť gólov bývalému klubu

Vychýrený kanonier s vycibrenou technikou sa momentálne môže popýšiť priemerom tri góly na zápas. Skórovať sa mu nepodarilo iba v 3. kole proti Vojčiciam, ale všetko si vynahradil v nasledujúcich dvoch súbojoch, v ktorých napol sieť až desaťkrát.

„Moja strelecká bilancia ma, samozrejme, teší, ale ešte viac to, že sa darí celému mužstvu. Zatiaľ sme všetky zápasy vyhrali, veľa gólov dávame a málo dostávame. Čo viac si môžeme priať,“ s úsmevom začal debatu Tomáš Illéš.

Na jeho gólové chúťky doplatili naposledy Petrovce nad Laborcom, ktorým dal štyri góly, a predtým Čičarovce, na pôde ktorých sa doslova utrhol z reťaze - nasúkal im poltucet gólov!

„Raz sa mi takýto kúsok už podaril. Bolo to však už poriadne dávno, asi desať rokov dozadu. Zaujímavé je, že tom čase som pôsobil práve v Čičarovciach. Keď ma pamäť neklame, tak sa mi to podarilo v prípravnom dueli v Lastomíre. Takže šesť gólov v jednom súťažnom zápase som teraz dal premiérovo,“ poznamenal futbalista so skúsenosťami aj z tretej ligy.

Za sebou má náročné obdobie

Veľa však nechýbalo a Illéš by v súčasnosti súperovým obrancom aj brankárom už strach nenaháňal. Ako nám prezradil, pred časom sa pohrával s myšlienkou, že s futbalom nadobro skoncuje.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kopačky už išiel vešať na klinec. Teraz zažíva druhú futbalovú mladosť