Kapitán Lokomotívy verí, že smutný koniec jesene prebolí

Lokomotíva - Poprad. Košickí futbalisti ukončili jesennú časť prehrou s Tatrancami.
Lokomotíva - Poprad. Košickí futbalisti ukončili jesennú časť prehrou s Tatrancami. (Autor: Svjatoslav Dohovič)
Sportnet|25. nov 2017 o 00:00

Košičania zimujú na treťom mieste.

KOŠICE. Viac ako polovicu jesennej časti futbalovej druhej ligy sa Lokomotíva Košice vyhrievala na čele tabuľky.

Posledné štyri zápasy jesene však modro-bielym vôbec nevyšli a napokon budú zimovať na treťom mieste.

„Je to trochu smutný koniec jesene, ale určite to prebolí a pôjdeme ďalej,“ povzdychol si kapitán Patrik Zajac po poslednom zápase s Popradom, v ktorom Loky pred do posledného miesta zaplneným štadiónom v Družstevnej pri Hornáde utrpela prvú domácu prehru v súťaži.

Napriek nešťastnému záveru jesennej časti súťaže patrila Lokomotíva k jej najpríjemnejším prekvapeniam.

Mužstvo vedené trénerom Albertom Rusnákom ml. dokonale prevzalo štafetu košického futbalu po konci VSS, z ktorého kádra sa do Loky presunulo viacero hráčov.

Kompletnú dávku odohral jediný hráč

Lokomotíva až na posledné štyri kolá vládla súťaži, prvých sedem domácich zápasov nepoznala prehru a až na výnimky predvádzala zaujímavú hru.

Zaujímavosťou určite je, že vďaka širokému kádru sa zostava stále obmieňala a napokon prekvapujúco len jediný hráč odohral kompletnú dávku minút – mladý defenzívny stredopoliar Tomáš Ilinjo, ktorý prišiel v lete z Vyšného Opátskeho.

Poprad nastavil zrkadlo

To, že široký káder nie je zárukou stopercentnej kvality, naplno ukázal posledný zápas s Popradom.

Pre zranenia chýbali opory Kamil Karaš, Lukáš Horváth, František Vancák či Štefan Harvila.

Poprad bol počas celého zápasu lepším mužstvom a Lokomotíva napokon môže byť rada, že inkasovala len jediný gól.

„Chceli sme vyhrať a potvrdiť našu domácu dominanciu. Prehrali sme 0:1 po góle zo štandardky, keď sme nepokryli hráča v šestnástke. Nemalo by sa to stávať, ale stalo sa. Hore sme nedokázali podržať loptu tak, ako by sme chceli. Potom sa to na nás valilo. Hoci boli niektorí chalani zranení, priestor dostali ďalší. Mali šancu ukázať, čo v nich je,“ povzdychol si po zápase kapitán Lokomotívy Patrik Zajac.

Aj tréner Albert Rusnák po poslednom zápase priznal, že v zostave, v ktorej hrali, mali maximálne na remízu.

„Vieme, kde nás tlačí topánka. Káder sa síce vyskladal veľmi slušne, ale určite by som možno na dvoch- troch postoch prijal kvalitnejších hráčov, ale nie je vylúčené ani to, že aj tí, čo sú tu, budú napredovať. Máme niečo vytypované, budeme hľadať a uvidíme, ako sa k tomu nakoniec postaví vedenie klubu a samotní hráči, ktorých by som si v mužstve vedel predstaviť,“ odpovedal na otázku, či bude nutné počas zimy posilniť káder.

Lokomotívu posunuli a chcú posúvať vyššie

„Určite by sa nám v zime lepšie pozeralo na tabuľku, keby sme to prvé miesto podržali. Ja som od začiatku tvrdil, že chcem, aby sme boli prví. Ciele boli vysoké. Dlho sme ich napĺňali. V posledných zápasoch to už bolo všetko so všetkým. Ani terény už neboli také dobré, ale na to sa vyhovárať nemôžeme, lebo rovnaké mali aj súperi. Možno sme mali aj trochu menej šťastia, napríklad vo Zvolene sme nepremenili štyri tutovky a prehrali sme,“ hľadal pri hodnotení jesennej časti príčiny nevydareného konca Zajac.

Napriek tomu podobne ako tréner Rusnák hodnotí jesenné účinkovanie Loky viac ako pozitívne.

„Určite pred sezónou nikto nečakal, že budeme vyše polovicu jesene na čele. Chalanov futbal bavil, nás trénerov bavila práca s nimi. Myslím, že sa urobil kus dobrej roboty a je pekné pred zápasom čítať, že pre Poprad je veľkou výzvou poraziť Lokomotívu. Značku Lokomotívy posúvame vyššie a verím, že ju posunieme ešte vyššie. Lokomotíva podľa niekoho patrí inde, podľa niekoho nie. Ale stále musíme brať do úvahy to, že sme stále amatérsky klub. Stále chceme svoju robotu na sto percent a posúvať značku Lokomotívy,“ dodal Rusnák.

Pripravovať sa budú v Maďarsku

Hoci sa súťaž skončila, až do konca novembra budú hráči v riadnom tréningovom procese.

V decembri by mali podľa Rusnáka prísť na rad skupinové tréningy, kde sa budú u konkrétnych hráčov zameriavať na to, čo treba odstraňovať a zlepšiť.

Zimná príprava bude prebiehať v domácich podmienkach.

„Prípravné zápasy budeme smerovať najmä do Maďarska, na tamojšie prvoligové a druholigové mužstvá. Osvedčilo sa nám to už pred sezónou, keď sme síce v príprave toho veľa nevyhrali, ale mužstvo mentálne aj futbalovo rástlo,“ priblížil plány tréner Rusnák. Prvé jarné kolo sa hrá na začiatku marca.

DRUHOLIGOVÁ JESEŇ LOKOMOTÍVY KOŠICE

CELKOVO: 3. miesto – 10 víťazstiev – 3 remízy – 4 prehry

DOMA: 7 – 1 – 1

VONKU: 3 – 2 – 3

NAJVYŤAŽENEJŠÍ HRÁČ:

Tomáš Ilinjo – 1 530 minút

NAJLEPŠÍ STRELEC:

Kamil Karaš – 8 gólov

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitán Lokomotívy verí, že smutný koniec jesene prebolí