24.05.2022 | Skupina A
24.05.2022 | Sk. A
7 - 1
(2:0, 2:0, 3:1)

Kanaďania nedali šancu Francúzom, strelili im až sedem gólov

Hokejisti Kanady sa tešia po strelenom góle na MS v hokeji 2022.
Hokejisti Kanady sa tešia po strelenom góle na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|24. máj 2022 o 21:48

Kanada dnes zdolala Francúzsko na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2022 - skupina A

Kanada - Francúzsko 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)

Góly: 13. Cozens (Sanheim, Batherson), 18. Comtois (Sanheim, Lowry), 23. Dubois (Cozens, Batherson), 36. O'Dell (Whitecloud, Holden), 46. Whitecloud (Mercer), 52. Dubois (Batherson, Cozens), 56. Severson (Dubois, Batherson) - 49. Rech

Rozhodovali: Ansons (Lot.), Heikkinen - Niittylä (obaja Fín.), Zunde (Lot.), vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 2873

Kanada: Driedger - Graves, Chabot, Sanheim, Severson, Holden, Whitecloud, Mayo - Batherson, Dubois, Cozens - Barzal, Sillinger, Anderson - Roy, Lowry, Comtois - Mercer, Geekie, Johnson - O'Dell

Francúzsko: Ylönen - Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault, Guebey - Claireaux, Texier, T. Bozon - Bertrand, Treille, Rech - Fabre, Ritz, K. Bozon - Leclerc, Colotti, Perret

HELSINKI. Hokejisti Kanady potvrdili pozíciu favorita, keď v záverečnom zápase základnej skupiny A MS v hokeji 2022 vo Fínsku zdolali Francúzsko 7:1.

Po piatich víťazstvách a dvoch prehrách obsadili v skupine tretie miesto za Švajčiarskom a Nemeckom a pred Slovenskom.

Kanaďania nastúpia vo štvrtkovom štvrťfinále v Tampere proti druhému tímu skupiny B Švédsku, pre Francúzov sa po dvoch víťazstvách a piatich prehrách šampionát skončil.

Ďalšie štvrťfinálové dvojice tvoria Švajčiarsko - USA, Nemecko - Česko a domáce Fínsko nastúpi vo štvrtok v Tampere od 19.20 proti Slovensku.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2022

Priebeh zápasu Kanada - Francúzsko na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Kanaďania nastúpili s cieľom napraviť si chuť po pondelňajšej prehre s Dánskom. Francúzi ustáli úvodný tlak sprevádzaný viacerými šancami, ale v 13. minúte inkasovali. Strelu Sanheima usmernil Cozens - 1:0.

Keď Sanheimovu strelu dorazil v 18. minúte Comtois, Kanaďania získali potrebnú sebaistotu a dostali hru definitívne pod kontrolu.

II. tretina:

Aj v druhej časti diktovali hru, v 23. minúte Dubois zblízka prekonal Ylönena - 3:0. Nasledovali ďalšie príležitosti Kanaďanov.

Mercerova strela sa odrazila od žŕdok späť do hry a konštrukciu francúzskej bránky onedlho trafil aj Severson. Štvrtý gól Kanady pridal v 36. minúte po úniku za obranu a blafáku O'Dell - 4:0.

III. tretina:

V tretej časti sa Francúzi dostali viac do hry, avšak Kanaďania žiadnu drámu nedovolili. Naopak, v 46. minúte predviedol obranca Whitecloud efektnú individuálnu akciu, po ktorej zvýšil na 5:0.

Kanadský brankár Driedger prišiel o čisté konto v 49. minúte, keď sa Rech rozhodol vystreliť v úniku dvoch proti jednému - 5:1.

Francúzi doplácali na chyby v defenzíve, keď viackrát nechali nepokrytých strelcov a na zvýšenie náskoku to využili Dubois a Severson - 7:1.

Hlasy po zápase:

/zdroj: IIHF/:

Thomas Chabot, kapitán Kanady: "Boj o medaily je to, pre čo sme sem prišli. Každoročne chceme uspieť a aj tentoraz mierime vysoko. Každý z nás má za sebou ťažkú sezónu, ale dostali sme šancu byť tu, reprezentovať Kanadu a súťažiť na svetovej úrovni. To je niečo výnimočné."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Kanaďania nedali šancu Francúzom, strelili im až sedem gólov