15.02.2022 | Predkolo
15.02.2022 | Predkolo
7 - 2
(2:1, 3:1, 2:0)

Čína dokázala streliť Kanade dva góly, favorit však hladko vyhral

Kanada si bez problémov poradila s Čínou na ZOH v Pekingu 2022.
Kanada si bez problémov poradila s Čínou na ZOH v Pekingu 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. feb 2022 o 16:33 (aktualizované 15. feb 2022 o 18:40)

Kanada dnes zdolala Čínu na ZOH Peking 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Hokej na ZOH Peking 2022

Kanada - Čína 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)

Góly: 7. Weal (Tambellini, Noreau), 10. Weal (Staal, Tambellini), 27. Tambellini (Noreau, Weal), 29. Tambellini (tr. strieľanie), 33. O´Dell (Demers, Johnson), 56. Staal (McTavish, McBain), 59. McBain (Noreau, Tambellini) - 16. Kane, 39. Kane (Lockhart, Chelios)

Rozhodovali: Tscherrig (Švaj.), Vikman (Fín.) - Obwegeser (Švaj.), Ondráček (ČR), vylúčení: 5:9 na 2 min, navyše Ellis (Kan.) 5 min za úder lakťom, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 994.

Kanada: Tomkins - Robinson, Power, Wotherspoon, Noreau, Demers, Barberio, Ho-Sang, Ellis - McBain, Staal, McTavish - Knight, Tambellini, Weal - Johnson, O´Dell, Street - Winnik, Desharnais, Cracknell

Čína: Smith (21. O'Brien) - Sproul, Chelios, Schultz, Osipov, Yuen, Fram, Čchen, Siang - S. Foo, Lockhart, P. Foo - Žang, Kane, Čung - Werek, Wong, Yip - Ť. Jan, Ying, Ž. Jan

PEKING. Kanada dnes zdolala v boji o štvrťfinále hokejového turnaja na ZOH v Pekingu 2022 domácu Čínu hladko 7:2 a podľa očakávania skompletizovala štvrťfinálovú osmičku.

Kanaďania sa v stredu na záver programu bojov o semifinále (14.30 SEČ) stretnú so Švédskom. Pozrite si všetky štvrťfinálové dvojice.

Priebeh zápasu Kanada - Čína na ZOH 2022

I. tretina:

Vysoký favorit okamžite po úvodnom buly demonštroval, že chce hneď rozhodnúť a v pokoji dokorčuľovať do stredajšieho hlavného play off - prvá strela v 27. sekunde, prvá veľká šanca v 31. sekunde a v prvom striedaní kanonáda okolo bránky.

Kanaďania pokračovali v načatom, mali aj ďalšie šance, ale takmer vôbec nebránili. Po dvoch minútach nebola pre nich varovaním ani šanca čínskeho tímu v kontre a vo štvrtej minúte sa dialo nevídané.

Čínsky hokejový kolektív za signalizovaného trestného strieľania drvil javorový list vyše minútu v útočnom pásme a hoci na veľkej strelnici z tlaku sirup nevytiekol, faulovaný Spencer Foo dostal šancu nepremeniť nariadený nájazd.

Zdalo sa, že tento moment zápas zlomí, najmä keď Weal v presilovke dorazil puk do "tyčkovej delovke" spoluhráča.

Lenže ani po jeho ďalšom zásahu na 2:0 sa čínsky tím nezlomil a hoci mali Kanaďania prevahu a množstvo šancí, oba tímy sa postarali o veľmi zaujímavú a kvalitnú tretinu, tobôž keď pred bránkou dôrazný Kane znížil.

Klaksón o sekundu predstihlo zazvonenie čínskej žŕdky.

II. tretina:

Do druhého dejstva vstúpil favorit trpezlivejšie a koncentrovanejšie v defenzíve a súpera 20-minútový supervýkon zrejme vyčerpal.

Plus zraneného brankára Smitha nahradil O'Brien a po šiestich minútach bolo zrejmé, že nemá fazónu svojho predchodcu.

Tri góly Kanady v pomerne rýchlom slede definitívne rozhodli o skompletizovaní štvrťfinálovej osmičky, hoci Kane využil na skorigovanie početnú výhodu o dvoch hráčov a čínske mužstvo po druhej prestávke pokračovalo v štandardnej 5-minútovej presilovke.

III. tretina:

Kanaďania šetrili sily na Švédov a čínska reprezentácia, v neutíchajúcej útočnej a streleckej snahe, uhrala dôstojný výsledok s kolískou hokeja, hoci ho v závere ešte trochu pokazili dva inkasované góly.

Hlasy po zápase:

/zdroj: IIHF/

Adam Tambellini, útočník Kanady: "Predviedli sme dobré predstavenie. Súper bojoval a pre nás je dobré, že nás donútil hrať celých 60 minút. Sme spokojní s tým, kam sme sa v tejto chvíli prepracovali, keďže sme hrali iba jeden prípravný duel pred hrami. Veríme, že vo štvrťfinále udrieme naplno. Švédi sú veľmi šikovní, mnohých poznám z môjho pôsobenia v tamojšej lige. Bude to ťažký zápas."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Čína dokázala streliť Kanade dva góly, favorit však hladko vyhral