Juniori Partizána zvládli aj osem stupňov pod nulou

Partizán Bardejov – FK Senica 3:2 (2:1).
Partizán Bardejov – FK Senica 3:2 (2:1). (Autor: Peter Cingeľ)
Juraj Ščerbík|7. mar 2018 o 00:00

Nerozumiem tomu, prečo hráme teraz, hovorí tréner Jozef Daňko.

BARDEJOV. K úpadku slovenského športu prispieva nemalou mierou aj Slovenský futbalový zväz.

Ťažko pochopiť, že niektoré zápasy mužov boli odložené a mládežníci v troch kategóriách musia v mrazivých podmienkach vybehnúť na zamrznutú hraciu plochu.

Partizán Bardejov pri teplote len málo pod mínus desať stupňov Celzia na umelom trávniku vyhral nad Senicou 3:2.

Vážne zranenie nastalo po štvrťhodine hry, Géci s dvojitou zlomeninou predkolenia skončil v zdravotnej záchranke.

Tréner Jozef Daňko bol spokojný s výhrou.

Chýbajú už traja hráči

No po zranení kľúčového hráča aj dvojgólové vedenie si v závere jeho zverenci poriadne zdramatizovali.

„Nedá mi nepovedať, že získané tri body by sme vymenili za to, aby bol Martin Geci s nami. Vyzerá to tak, že aspoň jeden rok sa bude liečiť. Najmä po prestávke sme sa zomkli a zvládli dôležitý zápas. Nedohrali sme ho v pohode, po chybe dali hostia kontaktný gól na 3:2 a desať minút sme sa obávali o výsledok. Chceli sme vyhrať aj úvodný zápas pred týždňom s Trnavou, no po mnohých chybách nás súper potrestal. Pracujeme na tom, aby chýb bolo čo najmenej, ale stále sa to opakuje. Pochváliť ich treba za bojovnosť a nasadenie. Po dopravnej nehode nám chýba Martin Murcko, Adam Gduľa odišiel do Prešova. Do jarnej časti ideme bez troch kľúčových hráčov. Máme ešte štrnásť zápasov, rozhodne naše postavenie.“

Mínusové teploty a mládež v trenírkach

Je to na zamyslenie, že v takýchto klimatických podmienkach musia deti a chlapci hrať na ľade.

„Aj terén sa pričinil o to, že náš chlapec sa tak vážne zranil. Jeho kariéra bola naštartovaná na celkom slušnej úrovní, teraz sa pribrzdila. Nevieme, ako dopadne operácia, či liečenie bude vážnejšie a ako dlho. Veríme, že s futbalom neskončí. Nerozumiem rozhodnutiu futbalového zväzu, že druhá liga sa odkladá a neviem, kde sa my vôbec ponáhľame. V lete sa asi budeme kúpať, veď pri krásnom počasí aj v týždni môžeme hrať na prírodných trávach. Je to nepochopiteľné, že zväz nereagoval na dlho avizované mrazivé počasie. Dávam im to všetko za vinu, oni zodpovedajú za priebeh súťaže. Nemáme sa kde ponáhľať. Prišlo zopár rodičov, mali by sme hrať pre divákov,“ dodal rozhorčený tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juniori Partizána zvládli aj osem stupňov pod nulou