Juniori 1. FC Tatran Prešov vyhrali nad Rožňavou

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Sportnet|15. máj 2018 o 00:00

Treťoligové béčko futbalového Tatrana doma uspelo. Svidník zakopol vo Vranove.

PREŠOV. V zápase 25. kola tretej futbalovej ligy vyhrali juniori 1. FC Tatran Prešov nad Rožňavou 3:2 (2:1) a dosiahli piatu jarnú výhru v súťaži. Oba tímy sa pričinili o stretnutie solídnej úrovne.

Viac z hry mala prešovská omladina, ktorá zvládla zápas výsledkovo i z hernej stránky. Už v 7. min trafil brvno Pulenovej bránky Slebodník.

Gólový účet zápasu potom v 19. min otvoril hosťujúci Koreckyj. Zeleno-bieli však už v prvom polčase rázne odpovedali a otočili vývoj súboja vo svoj prospech.

Stav stretnutia vyrovnal Luterán a domácich dostal do vedenia v poslednej minúte prvej časti parádnou strelou zo štandardnej situácie Haladej.

Hneď v úvode druhého polčasu skóroval po peknej akcii a prihrávke Luterána Slebodník.

Rožňavčania stihli už len korigovať vedenie prešovských juniorov.

„Teší ma, že sme natiahli domácu víťaznú sériu,“ poznamenal tréner juniorov 1. FC Tatran Tomáš Eliaš.

„Prvý polčas bol z oboch strán kvalitný. V druhom polčase sme mali štyri, päť nájazdov, z ktorých sme gól nedali. V závere hostia naše vedenie znížili a zbytočne sme si to skomplikovali. O výsledku mohlo byť skôr rozhodnuté, tri body však znova ostali doma a z toho máme radosť. Pozitívne je i to, že oba tímy hrali futbal, ani Rožňavčania neprišli len brániť a to stretnutiu pomohlo. Radosť máme z každého gólu, ktorý dáme. Veľmi sme chceli dať štvrtý gól a z toho pramenil aj druhý gól, ktorý sme inkasovali.“

Zo štatistík

Góly: 23. Luterán, 45. Haladej, 48. Slebodník – 19. Koreckyj, 81. Figúr. ŽK: Strachan, Slebodník. Pred 65 divákmi rozhodoval K. Micheľ.

1. FC Tatran Prešov jun.: Paluba – Strachan, Dzuričko, D. Jacko, L. Šimko – Kolivoška (61. Š. Ondrej) – Luterán (81. Maguľak), Špyrka, Múdry, Haladej – Slebodník.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č.18/2018. V predaji od utorka 15. 5. do pondelka 21. 5.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juniori 1. FC Tatran Prešov vyhrali nad Rožňavou