Jedným ligová rozlúčka v derby vyšla, druhým nie

Prešov vyhral v sezóne päť zápasov, z toho tri proti Michalovciam. V sobotu uspel 2:1.
Prešov vyhral v sezóne päť zápasov, z toho tri proti Michalovciam. V sobotu uspel 2:1. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|20. máj 2018 o 20:28

Prešov potvrdil, že s Michalovcami mu ide karta a získal s nimi tri body.

POPRAD. Ligový ročník uzavreli východniarski zástupcovia vzájomným stretnutím pod Tatrami. Na popradskom trávniku hostili „domáci“ Prešovčania Michalovčanov.

Pre Tatran to bola v sobotu nielen rozlúčka so sezónou, ale minimálne na rok aj s najvyššou súťažou.

A dopadla pre nich úspešne, lebo Zemplínčanov zdolali najtesnejším rozdielom 2:1, čím potvrdili, že s týmto súperom sa im darí nad očakávanie dobre.

Nezvládli záver ligy

Od posledného návratu do prvej ligy v lete 2016 zeleno-bieli v siedmich zápasoch s Michalovcami neprehrali ani raz.

Dosiahli v nich bilanciu tri víťazstvá a štyri remízy, takže derby súboje im celkom vychádzali.

„Hoci nám už v poslednom vystúpení o nič nešlo, chceli sme sa s Fortuna ligou rozlúčiť víťazstvom. Som rád, že sa nám to aj podarilo a zdolali sme kvalitného súpera. Všetkých nás mrzí, že sezóna dopadla tak, ako dopadla. Z vypadnutia sme veľmi sklamaní,“ trpkým hlasom aj napriek trojbodovému zisku hovoril po zápase prešovský útočník Erik Streňo, ktorý strelil víťazný a zároveň na dlhšiu dobu aj posledný prvoligový gól Tatrana.

Rodák z Vranova nad Topľou vzápätí aj pomenoval príčiny vypadnutia najstaršieho slovenského klubu z elitnej spoločnosti.

„Nezvládli sme predovšetkým posledné zápasy, keď sme ešte mali štvorbodový náskok pred Senicou. Záhoráci záver ligy a teda aj záchranárske práce zvládli lepšie ako my a odsunuli nás na poslednú priečku,“ uviedol 27-ročný Streňo.

Prešovčania doplatili aj na to, že im chýbal aj domovský stánok a hlasivky fanúšikov.

„Jedným z dôvodov vypadnutia môže byť aj ten. Nebolo jednoduché ani príjemné hrať prakticky každý zápas vonku. Domáci štadión a predovšetkým podpora tribún nám veľmi chýbali. Keby sme hrávali doma, určite by sme dosiahli aj lepšie výsledky.“

Vydarená sezóna

Na rozdiel od Šarišanov mali hráči MFK Zemplín v záverečnom dueli o čo hrať, s Nitrou na diaľku bojovali o siedmu priečku.

Mužstvo spod Zobora však doma uhralo tri body so Senicou, takže aj keby v Poprade uspeli, tak či onak by skončili ôsmi.

„Chceli sme zvíťaziť, predsa len hrali sme ešte o baráž o Európsku ligu. Nevyšlo nám to, celkovo zápas nebol z našej strany optimálny. Pridali sme až po prestávke, ale na body to nestačilo,“ pokrčil plecami obranca hostí Milan Šimčák.

V sobotu sa znovu potvrdilo, že hra Prešova žlto-modrým vôbec nevonia. Dva roky márne čakali na prvý triumf nad Tatranom medzi elitou.

„Sú to derby zápasy, často sa v nich zrodia neočakávané výsledky, čo sa potvrdilo aj v našom prípade. So silnejšími súpermi sa nám hrá lepšie. Prešovčania bojovali a behali, my sme chceli viac hrať s loptou, čo nám nevyšlo, preto sme aj prehrali.“

Napriek sklamaniu z posledného duelu majú Michalovčania dôvod na spokojnosť, keďže sezóna pre nich dopadla veľmi dobre.

„Bol to najlepší ročník Michaloviec medzi elitou, zvlášť táto jarná časť bola z našej strany top. Podarilo sa nám vyhrať niekoľko zápasov, v ktorých sa to nečakalo, na druhej strane sme aj postrácali body proti papierovo slabším tímom. Bol to však vydarený ročník a môžeme s ním byť spokojní,“ zakončil 22-ročný Šimčák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jedným ligová rozlúčka v derby vyšla, druhým nie