Jarábek už nie je trénerom Trnavy: Môj odchod môže znížiť napätie

Juraj Jarábek viedol Spartak Trnava viac ako dve sezóny.
Juraj Jarábek viedol Spartak Trnava viac ako dve sezóny. (Autor: TASR)
Sportnet|28. aug 2015 o 11:34

Jarábek svoju abdikáciu oznámil v piatok ráno majiteľovi klubu Vladimírovi Poórovi. Ten ju prijal.

TRNAVA. Futbalový tréner Juraj Jarábek skončil v pozícii hlavného kormidelníka fortunaligového klubu FC Spartak Trnava.

"Môžem túto informáciu potvrdiť. Po ich dnešnom stretnutí už nie je Juraj Jarábek trénerom nášho klubu," potvrdil PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Trénerom na jeden zápas bude Mráz

Dnes už bývalý kouč Trnavy viedol tím vyše dvoch rokov, v prvej sezóne získal tretie a v druhej štvrté miesto.

"Po dôkladnom zvažovaní som sa rozhodol k tomuto kroku. V poslednom období bol na moju osobu vyvíjaný veľký tlak. V takomto prostredí sa pracuje každému veľmi ťažko, rovnako aj mne. Myslím si, že mojim odchodom sa môže uvoľniť napätá atmosféra," reagoval Juraj Jarábek.

Ďalší členovia trénerského tímu na čele s Branislavom Mrázom zostávajú pri mužstve minimálne na nedeľný duel proti MŠK Žilina. Trojica Mráz, Ivánka a Praj viedla už piatkový dopoludňajší tréning v Modranke. Personálne otázky plánujú v Spartaku doriešiť počas septembrového asociačného termínu.

Kapitán: Je to vec majiteľa

"Mal som informácie, čo sa deje, takže som bol na situáciu pripravený. Dostal som poverenie viesť mužstvo v najbližšom zápase. Klub je prvoradý, budeme robiť všetko, aby sme v dueli zvíťazili," povedal tréner Mráz.

"Hráči sa tešia na zápas, pretože bude na novom štadióne a po dlhom čase doma. Naposledy sme v Trnave hrali v apríli. Verím, že súboj zvládneme. Súper je kvalitný, ale Spartak je tiež tím, ktorý by mal bojovať o najvyššie pozície," dodal Mráz.

"Pred tréningom nám oznámili, že Juraj Jarábek na poste hlavného trénera skončil. Povedali, že ďalej sa budeme pripravovať pod vedením Branislava Mráza. Zobrali sme to normálne. Je to vec majiteľa klubu, my sme futbalisti, takže viac sa k tomu asi ani nemôžem vyjadrovať," reagoval na trénerskú výmenu kapitán tímu Marek Janečka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jarábek už nie je trénerom Trnavy: Môj odchod môže znížiť napätie