Jantek by chcel s Tatranom aj vyhrať

Miroslav Jantek mal premiéru na prešovskej lavičke.
Miroslav Jantek mal premiéru na prešovskej lavičke. (Autor: Róbert Andrejov)
Miroslava Baranová|2. nov 2016 o 00:00

Kto bude šéf realizačného tímu, stále nie je jasné.

PREŠOV. Futbalisti 1. FC Tatran Prešov mali v nedeľňajšom stretnutí 14. kola Fortuna ligy na dosah skalp lídra tabuľky.

V stretnutí so Žilinou po góle Olasunkanmiho z penalty dlho viedli, hostia ale jedenásť minút pred koncom duelu vyrovnali na 1:1.

Zeleno-bieli bojovali o tri body, predviedli výbornú hru v obrane a v útoku boli počas celého stretnutia aktívni.

„Vedeli sme, že Žilina je nadštandardne kvalitný tím a preto bola naša priorita dobrá defenzívna činnosť. Taktický plán sa chalanom podarilo udržať v celom zápase,“ vyjadril sa asistent trénera Miroslav Jantek, ktorý viedol Tatran v súboji proti šošonom.

S remízou 1:1 bol spokojný. „Nepovedal by som, že sme stratili dva body. Hrali sme proti súperovi, ktorý má veľkú ofenzívnu kvalitu. Bod je pre nás zlatý a to nie len z pohľadu tabuľky, ale aj čo sa týka psychickej vzpruhy hráčov. Uhrať remízu proti aktuálne najlepšiemu tímu ligy je skvelé.“

Čaká sa na Kronsteinera

Asistent trénera Miroslav Jantek prišiel do Prešova pred duelom 13. kola v Michalovciach. V oboch stretnutiach, ktoré doposiaľ viedol, Tatran neprehral.

Na Zemplíne aj doma so Žilinou „koňare“ remizovali. „Najbližšie by som už rád vyhral. Samozrejme, ak bude realita taká, že pri mužstve ostanem. Bol by som veľmi rád, keby som v klube zotrval.“

Či pri mužstve ostane a v akej funkcii, po nedeľňajšom zápase povedať nevedel. Ponuku na post hlavného trénera zatiaľ nedostal.

„Ja som rád, že som z pozície asistenta urobil, čo som mohol. Samozrejme, dalo sa aj viac, ale teší ma, že tím naberá sebavedomie, aj po mentálnej stránke je na tom lepšie. Je to vzpruha do ďalších súbojov. Ako to bude ďalej a čo bude o týždeň, to sú otázky na vedenie klubu,“ hovoril Jantek.

Na stretnutie so Žilinou pripravoval mužstvo počas celého týždňa sám. Rakúšan Günter Kronsteiner zatiaľ nemá doloženú potrebnú licenciu a preto v klube fungovať nemohol.

Ak by nakoniec svoju licenciu nepredložil, Miroslav Jantek je pripravený viesť mužstvo aj ako hlavný tréner.

„Ak by potrebné dokumenty náhodou nemal, som pripravený aj na to, že sa dohodneme na ďalšej spolupráci v inom formáte,“ vyjadril sa Jantek.

„Situácia okolo pána Kronsteinera sa musí vyjasniť. Ja by som to nerád riešil zo svojho pohľadu. Zatiaľ je to nastavené tak, že sa počká na jeho licenčné záležitosti a potom príde riešenie.“

Miroslav Jantek prvoligové mužstvo doposiaľ neviedol. V kádri zeleno-bielych našiel futbalistov, v ktorých vidí veľký potenciál.

Je toho dosť, čo treba vylepšiť, ale je tu skvelá partia chlapcov. Ich potenciál je ďaleko lepší, ako hovorí ich postavenie v tabuľke.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jantek by chcel s Tatranom aj vyhrať