Jančuška: Za tým, ako boli hráči pripravení, si stojím

Bývalý tréner Košíc zareagoval. Milan Jančuška odmieta slová prezidenta klubu Júliusa Langa.
Bývalý tréner Košíc zareagoval. Milan Jančuška odmieta slová prezidenta klubu Júliusa Langa. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|14. mar 2018 o 00:00

Nech si každý urobí úsudok, vraví tréner, ktorý začal v Košiciach sezónu.

KOŠICE. Bývalý tréner HC Košice Milan Jančuška a jeho asistent Jerguš Bača sa nestotožňujú s vyjadreniami prezidenta klubu Júliusa Langa, ktorý naznačil, že za neuspokojivými výsledkami môže byť nedostatočná fyzická príprava mužstva v predsezónnom období.

Obaja si za svojou prácou, ktorú odviedli pre košický hokejový klub, pevne stoja.

V prvých dňoch tohto kalendárneho roka odvolalo vedenie HC Košice z postu hlavného trénera Milana Jančušku i jeho asistenta Jerguša Baču.

V tom čase sa oceliari nachádzali na 4. priečke tabuľky. Obaja kormidelníci pôsobili pri mužstve od začiatku aktuálnej sezóny.

Prezident klubu Július Lang sa po práve sa skončenej základnej časti ligy pre náš denník vyjadril, že jedným z problémov, ktorý vyústil až do obsadenia neuspokojivého piateho miesta, bola nedostatočná fyzická pripravenosť hráčov.

S týmto názorom sa Milan Jančuška ani Jerguš Bača nestotožňujú.

„Prípravné obdobie, ktoré prebehlo od začiatku mája do konca júla a predsúťažné obdobie, ktoré sa uskutočnilo od konca júla až do prvého zápasu v extralige – za tým si plne stojíme. Za všetkých hráčov, ktorí s nami absolvovali toto prípravné obdobie v plnej dĺžke, stopercentne ručím a som si istý, že boli aj po fyzickej stránke výborne pripravení. Stojím si aj za tým ako prebehla príprava a rovnako aj za počtom prípravných zápasov, v ktorých sme hľadali optimálne zloženie mužstva, pričom príprava vyvrcholila víťazstvom na Tatranskom pohári,“ povedal Milan Jančuška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jančuška: Za tým, ako boli hráči pripravení, si stojím