Ján Mucha mieri na Slovensko, zrejme posilní Slovan

Ján Mucha (v žltom) bol roky brankárskou jednotkou slovenskej futbalovej reprezentácie.
Ján Mucha (v žltom) bol roky brankárskou jednotkou slovenskej futbalovej reprezentácie. (Autor: TASR)
SITA|27. jún 2015 o 12:51

V minulosti odchytal množstvo zápasov za národný tím. Po anabáze v Rusku sa zrejme skúsený brankár Ján Mucha vráti na Slovensko.

BRATISLAVA. Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha sa po desiatich rokoch vracia zo zahraničia domov. Zrejme sa stane novou posilou Slovana Bratislava.

O služby účastníka majstrovstiev sveta 2010 v JAR mal záujem aj nováčik najvyššej ruskej futbalovej súťaže Krídla Sovietov Samara - v klube má zmluvu do 30. júna.

"Už dlhšie sme boli zameraní na Jána Muchu. Keďže Pernišovi sa končí k 30. júnu zmluva, hľadali sme náhradu na post brankárskej jednotky," vysvetlil pre denník Nový čas viceprezident Slovana Ivan Kmotrík mladší.

"Rokovania boli dlhé a namáhavé, lebo sa oňho zaujímali ďalšie zahraničné kluby z Turecka i Belgicka. Záujem je zo strany hráča i nás. Boli by sme radi, ak by prišlo k dohode s hráčom i manažérom, aby sme s ním mohli počítať už začiatkom júla v európskom pohári."

Ján Mucha bol roky jednotkou slovenskej reprezentácie.

Mucha sa napokon podľa informácií agentúry SITA z prostredia klubu, ktoré však oficiálne nepotvrdila žiadna zo zainteresovaných strán, rozhodol akceptovať ponuku zo Slovana.

Na Pasienkoch už v minulosti pôsobil - bol dvojkou v Interi Bratislava za Miroslavom Hýllom.

Mucha strávil ostatných šesť mesiacov na hosťovaní v Arsenale Tula. Kmeňovým hráčom Samary sa stal v júli 2013. Predtým pôsobil v tíme účastníka anglickej súťaže Premier League FC Everton.

V minulosti chytal aj za Žilinu a Legiu Varšava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ján Mucha mieri na Slovensko, zrejme posilní Slovan