Hrstka: Boli sme lepší od začiatku

Jakub Hrstka. V Pohári EHF je zatiaľ najlepším strelcom Prešova.
Jakub Hrstka. V Pohári EHF je zatiaľ najlepším strelcom Prešova. (Autor: tasr)
Ján Leško|27. mar 2018 o 00:00

Hádzanárov Tatrana Prešov ešte čaká jeden zápas v Pohári EHF.

Pohár EHF hádzanárov: Prešov - Bjerringbro/Silkeborg: fotogaléria

26.3.2018

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov už pred posledným zápasom v Pohári EHF v Minsku budú vedieť, či hrajú ešte o druhú alebo už len o tretiu priečku v skupine. Postúpiť už nemôžu.

Pred predposledným stretnutím A skupiny Pohára EHF na domácej pôde s dánskym Bjerringbro – Silkeborg ešte živili šancu na postup do štvrťfinále.

Slovenský majster ho pred zaplneným hľadiskom Tatran handball areny aj vyhral, avšak vývoj v ostatných troch skupinách spôsobil, že ak by Prešovčania vyhrali aj v poslednom zápase v Bielorusku nad SKA Minsk a prípadne obsadili druhé miesto, päťbodový zisk by im na postup nestačil.

O druhú priečku v Dánsku i Bielorusku

Napriek tomuto faktu sú Prešovčania najbližšiu sobotu v Bielorusku v stretnutí s Minskom nabudení spraviť pre šancu na obsadenie konečnej druhej priečky v tabuľke A skupiny Pohára EHF maximum.

Povedať čo do konečného poradia má ale aj Silkeborg, ktorý doma, tiež v poslednú marcovú sobotu, bude hrať s lídrom a istým víťazom skupiny SC Magdeburg.

V Dánsku sa začne hrať o 15. hodine SEČ, v Bielorusku od 17.30 h nášho času.

Takže už pred zápasom SKA – Tatran by mali súperi vedieť, či sa popasujú o druhú či o tretiu pozíciu. V každom prípade bude ale o čo hrať.

Tatran pred stretnutím so Silkeborgom nemal dobrú hernú ani výsledkovú fazónu tak v nadnárodnej lige, ako aj v slovenskej extralige.

Lenže na súboj s dánskym súperom, v ktorom iba výhra dávala reálny predpoklad živiť postupovú nádej, sa prešovskí hádzanári zomkli a vypli k výkonu, aký od nich v podstate fanúšikovia očakávajú.

Tatran sa z predošlej štvrtkovej extraligovej remízy v Považskej Bystrici rýchlo otriasol.

Na zápas so Silkeborgom pribudol do zostavy už aj Kasal a tak Prešov po dlhom čase mohol nastúpiť v tom najoptimálnejšom zložení.

Pravda, Rábek, Krok, Butorac po dlhodobých absenciách a napokon i Kasal po kratšej, stále potrebujú naberať hernú prax.

Avšak už len to, že boli znovu v zostave a platní na ihrisku každý svojím spôsobom, znamenalo to, že Prešov dramatický a vyrovnaný zápas v jeho záver strhol na svoju stranu a o štyri góly ho vyhral.

Krídla dostali pred koncom

O individuálnych výkonoch, prínosoch donedávna maródujúcich Rábeka, Kroka, Butoraca, Kasala pre tím, sme sa už zmieňovali.

Hráči sa zhodli v jednom. Vyhrala v prvom rade celá hráčska partia, v ktorej každý, ktorý do hry zasiahol v určitej fáze, ale aj počas celého duelu, spravil pre mužstvo veľa užitočného.

Pravda, bez chýb sa hrať nedá ani hádzaná. Aj Prešovčania ich, a nie málo, spravili, ale v rozhodujúcich okamihoch zápasu sa ich vyvarovali a v záverečnom finiši spravili rozhodujúci gólový trhák.

Práve v samom závere vystrčili rožky krídla prešovského Tatrana. Tomáš Číp sa dlho nie a nie trafiť, no v tej najdôležitejšej fáze zabral a dal dva veľmi dôležité góly.

Podobné platí aj o Jakubovi Hrstkovi. „Podľa mňa sme boli od začiatku lepší než Silkeborg. Nemuseli to strhávať až pred koncom. Mali sme totiž dosť možností už do prestávky súperovi odskočiť. Niečo sme nedali, niečo neubránili. Pravdou však je, že v druhom polčase to Čupryna za výbornou obranou zavrel, na opačnom konci dali chlapci dôležité góly. Tie prišli i tým, že po zisku lopty sme ťahali rýchle protiútoky. Myslím, že práve tie úspešné trháky nás nakopli. Nemyslím si ale, že práve dva góly Tomáša Čípa, či jeden môj v samom závere rozhodli. Podstatný zlom nastal skôr, zhruba desať minút pred koncom, keď sme zvýšili na štvorgólový rozdiel. V tom úplnom závere sme to vlastne už 'len' istili,“ povedal po stretnutí J. Hrstka, v skupinovej fáze Pohára EHF s 36 gólmi zatiaľ najlepší strelec Tatrana.

Na posledný zápas v A skupine nastúpi Tatran Prešov túto sobotu v Minsku. Do Bieloruska vyrazí prešovská výprava vo štvrtok.

Predtým ale už v stredu od 18. hodiny odohrá v THA zápas 8. kola nadstavbovej časti Slovnaft Handball Extraligy v skupine 1. – 6. miesto s HK Agro Topoľčany.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hrstka: Boli sme lepší od začiatku