Dunajská Streda pri premiére na novom štadióne zdolala majstra

Peter Čögley (vľavo) zo Spartaka Trnava bojuje o loptu s Ashiruom Musefium z Prešova.
Peter Čögley (vľavo) zo Spartaka Trnava bojuje o loptu s Ashiruom Musefium z Prešova. (Autor: TASR)
SITA|20. nov 2016 o 17:30

Futbalisti Spartaka Trnava odčinili zahanbujúcu prehru zo Žiliny. V Prešove vyhrali 3:1.

MICHALOVCE. Futbalisti ŽP Šport Podbrezová si upevnili druhú pozíciu vo Fortuna lige. V sobotňajšom stretnutí 16. kola získali tri body na Zemplíne.

Podbrezovčania rozhodli o svojom triumfe nad domácim Michalovčanmi už do prestávky. V prvom polčase skóroval Šafranko a dvakrát sa presadil Breznaník.

Útočník MFK Kunca v druhej polovici len kozmeticky zmiernil prehru na konečných 1:3, po ktorej jeho mužstvo zostalo v tabuľke na siedmom mieste.

Zlaté Moravce ukončili sériu bez víťazstva

Prvý zápas na novom štadióne a víťazstvo nad úradujúcim slovenským šampiónom. Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda pokrstili svoju MOL arénu triumfom nad AS Trenčín 2:0. Zabezpečili im ho góly Živkoviča a Ľuptáka zo záverečnej dvadsaťminútovky.

Hráči FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble prerušili negatívnu dvanásťzápasovú sériu bez výhry, ktorá trvala od 30. júla. Vtedy sa tešili z trojbodového zisku proti Trenčínu.

V sobotu dokázali triumfovať na ihrisku FK Senica 3:1, keď skóre naklonili na svoju stranu po zmene strán a ukončili šnúru siedmich prehier za sebou.

Napriek tomu zostávajú zverenci trénera Juraja Jarábka, ktorý absolvoval v Senici úspešnú premiéru, na poslednom mieste v tabuľke.

Svoj odstup na predposledný Prešov znížili na tri body.

Trnava odčinila prehru zo Žiliny

Futbalisti Spartaka Trnava čiastočne odčinili zahanbujúcu prehru 0:7 zo Žiliny, keď v šestnástom kole naplno zabodovali na trávniku 1. FC Tatran Prešov.

Po bezgólovom polčase sa Trnavčania dostali do dvojgólového vedenia zásluhou Jirku a Tambeho. Tatran vzápätí znížil Bartekom, ale gólovú poistku pridal v nadstavenom čase striedajúci Mikovič.

Spartak sa v tabuľke posunul na piate miesto.

O loptu bojuje dvojica Prešovčanov Jakub Rolinc (vľavo) a Ján Dzúrik (vpravo) s hráčom Trnavy Martinom Tóthom (v strede).
O loptu bojuje dvojica Prešovčanov Jakub Rolinc (vľavo) a Ján Dzúrik (vpravo) s hráčom Trnavy Martinom Tóthom (v strede). (Autor: TASR)

FORTUNA LIGA 2016/2017 - 16. kolo:

Spartak Myjava - MŠK Žilina 1:2 (0:0)

Góly: 83. Kukoľ - 59. Vavro, 71. Škvarka, ŽK: 41. Kolár, 45. Bílovský, 64. Černáček, 74. L. Beňo - 41. Škvarka, 90. Mabouka, rozhodovali: Vnuk - T. Somoláni, Galo, 1056 divákov

Myjava: Matúš Hruška - L. Beňo, Černáček, P. Pavlík, Machovec - T. Kóňa, Marček (75. P. Sládek) - Kukoľ, Bílovský (82. Duga), Mehremič (63. Brigant) - Ľ. Kolár

Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Králik, Holúbek - Káčer, Iván Santiago Díaz, Škvarka - Špalek, Haskič (80. Vallo), Hlohovský

Michalovce - Podbrezová 1:3 (0:3)

Góly: 69. Kunca - 26. a 35. Breznaník, 5. P. Šafranko

ŽK: 77. Breznaník, 89. Migaľa (obaja Podbrezová)

Rozhodovali: Ježík - Balko, Pozor, 1562 divákov

Michalovce: Kira - Koscelník, Podhorin, Sipľak, Kristi Qose - T. Sedlák (46. Grič) - I. Žofčák (46. Kushta), S. Danko, E. Mensah, Ivan Kotora (80. Regáli) - Kunca

Podbrezová: Martin Kuciak - Turňa, Krivák, Patrik Vajda, Lazar Djordjevič - Kupčík, Podio - Pavol Šafranko, Kamil Kuzma (79. Kochan), Breznaník (85. Migaľa) - Opoku Bernadina (53. Viazanko)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Vedeli sme, že k nám príde organizovaný súper. Podbrezová má veľmi kvalitné mužstvo a my sme jej ponúkli tri góly po našich chybách. Súper ukazuje celú jeseň, že je veľmi efektívny - a to ukázal aj u nás."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas s náročným súperom na zložitom teréne, čo sa potvrdilo. Sme radi, že v prvom polčase sme boli maximálne efektívni, keď sme dokázali využiť chyby Michalovčanov, ku ktorým sme ich našou aktivitou donútili. To bol základný kameň víťazstva. Za prístup k zápasu chcem hráčom poďakovať."

Dunajská Streda - Trenčín 2:0 (0:0)

Góly: 72. Živkovič, 90.+ B. Ľupták

ŽK: 56. K. Vida, 71. Pambou, 85. Slávik - 63. Šemrinec, 83. Paur

Rozhodovali: Sedlák - Ádám, Kováč, 6394 divákov

Dunajská Streda: Slávik - Živkovič, Kwin, T. Huk, Brašeň (37. Németh) - Pambou - Štepanovský (90. Meszároš), Kontár, K. Vida, Sarr - B. Ľupták

Trenčín: Šemrinec - Šulek, Skovajsa (80. Nwofor), Kleščík, Lawrence - Reuben Gabriel, Paur - Kalu, Halgoš (46. Kvocera), Aliko Bala (48. Udeh) - Janga

Hlasy trénerov:

Csaba László, tréner DAC: "Bolo to víťazstvo kolektívu. Trenčín má fantastické mužstvo s vynikajúcimi individualitami, ale toto nestačí. Našou stratégiou bolo hrať pressing v strede poľa. V prvom polčase sme mali aj šance, v druhom však súper prevzal iniciatívu. Chcel by som sa poďakovať majiteľovi za fantastickú infraštruktúru, navyše máme aj fantastických fanúšikov. Našou úlohou je, aby sme pripravili mužstvo k tejto kvalite. Trenčínu gratulujem, lebo má veľmi dobré mužstvo."

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Som nespokojný s výsledkom. Prvý polčas nespĺňal naše kritériá, neboli sme nebezpeční, nevystrelili sme na bránu. V druhom sme sa dostali do hry, mali sme aj šance. Súper skóroval a po zmene systému sme sa snažili vyrovnať. Z pohľadu túžby a srdca som nespokojný. Eufóriu z tribún domáci preniesli na ihrisko. Blahoželám im."

Senica - Zlaté Moravce-Vráble 1:3 (1:1)

Góly: 10. Pillár - 5. Bariš, 49. Orávik (z pok. kopu), 79. Oliveira

ŽK: 33. Kopičár, 40. A. Delgado, 63. Weriton - 24. M. Boszorád, 28. Karlík, 71. Bariš

Rozhodovali: A. Somoláni - Benko, D. Hrčka

Senica: Šulla - J. Kosorin, Březina, Pillár, A. Delgado (80. I. Gončar) - P. Varga (60. Guillermo López), Kopičár - Ebwelle (52. S. Mráz), Pirulo, Weriton - Turyna

Zlaté Moravce-Vráble: Pavel Kováč - M. Boszorád, Pintér, Karlík (29. Kapor), M. Pastva - Obročník - Orávik, Bariš, Oliveira, Gešnábel (59. Jesus Konnsimbal) - Guilavogui (46. Válovčan)

Hlasy po zápase:

Miroslav Mentel, tréner FK Senica: "Čo dodať? Rozhodujúcim momentom zápasu bola nepremenená penalta Pirula. Pokiaľ by sme otočili na 2:1, duel by bol iný. Následne nás dve hrubé a nepochopiteľné individuálne chyby stáli stretnutie. Mužstvo je veľmi mladé, nie je u nás hráč, ktorý by celý tím dokázal zdvihnúť. Skúsenejších futbalistov máme v podstate len dvoch a tí sú v defenzíve, čiže to nám smerom dopredu moc nepomôže. Je pre nás dosť podstatné, či v zápase ideme do vedenia alebo musíme doťahovať. A hoci sme mohli a mali vyhrávať, nestalo sa. Potom sme si dali prakticky vlastné góly, čo nás stálo zápas."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble: "Zoznamovali sme sa s mužstvom dva týždne, reprezentačná prestávka nám padla vhod. Myslím si, že ViOn naposledy bodoval naplno v zápase s Trenčínom ešte v treťom kole, preto sme sa museli pripraviť kvalitne po všetkých smeroch. Zápas sa vyvíjal celkom dobre. Mali sme dobrý vstup, ale prišlo veľmi rýchle Pillárove vyrovnanie. Po polčase nám opäť pomohol rýchly gól a v celom stretnutí nás výrazne podporil Pali Kováč, ktorý chytil penaltu a ešte mal dva veľmi dôležité zákroky, čiže v rozhodujúcich momentoch nás podržal. My sme z tých šancí, ktoré sme mali, vyťažili maximum. Pred súbojom som chlapcom hovoril, že z dna sa dá len odraziť. Zvládli sme to a toto je dôležité víťazstvo najmä z psychického hľadiska."

Prešov - Trnava 1:3 (0:0)

Góly: 72. Bartek - 47. Jirka, 65. Tambe, 90.+ Mikovič

ŽK: 34. P. Jacko, 57. M. Petko, 63. P. Katona, 82. Ashiru, 86. Micherda - 40. Čögley, 80. Martin Tóth, ČK: 86. Kačala (Prešov)

Rozhodovali: I. Kružliak - E. Weiss, P. Bednár, 1865 divákov

Prešov: Talian - M. Petko (67. Micherda), Bartek, Dzurík, Streňo - D. Leško, P. Jacko, D. Keresteš (61. J. Rolinc), Kačala - P. Katona - Ashiru

Trnava: A. Jakubech - Janso, Hladík, Godál, Čögley - Greššák, Martin Tóth (90. Richnák) - Jirka (68. Mikovič), E. Halilovič (90.+ Dubec), Čonka - Tambe

Hlasy trénerov:

Miroslav Jantek, tréner Tatrana Prešov: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas aj vzhľadom na nedávny výsledok Spartaka v Žiline. Očakávali sme, že Trnavčania prídu maximálne koncentrovaní a s ambíciou odčiniť debakel. V prvom polčase mali nejaké šance, ale my sme to ustáli. V druhom nás však rozhodil úvodný gól. Ten padol po zlom dostúpení defenzívnej línie. Rozhodujúcim bol druhý zásah po štandardnej situácii. Trnavčania potom ovládli hru. Nás ešte vrátil do stretnutia náš gól po štandardnej situácii. Nerád, ale musím akceptovať túto prehru."

Miroslav Karhan, tréner FC Spartak Trnava: "Naše mužstvo ukázalo svoj charakter a po tom, čo sme vybuchli v Žiline, sme v Prešove získali cenné tri body. Prvý polčas nebol z našej strany optimálny, ale už v úvode druhého sme sa dostali do vedenia. Tento gól nám dodal istotu. Našou nekoncentrovanosťou sme síce domácich pustili späť do zápasu, ale napokon sme to zvládli. Duel bol napokon dramatický až do konca. Teší ma, že tím ukázal charakter."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dunajská Streda pri premiére na novom štadióne zdolala majstra