Hráči Košíc nastúpia s čiernymi páskami

Kondolenčná kniha bude aj počas zápasu. V nedeľu počas derby bude v priestoroch Steel Arény.
Kondolenčná kniha bude aj počas zápasu. V nedeľu počas derby bude v priestoroch Steel Arény. (Autor: Judita Čermáková)
Daniel Dedina, Marián Špacai|10. nov 2016 o 00:00

V Martine si uctia pamiatku Mareka Svatoša.

KOŠICE. Už v piatok pokračuje po reprezentačnej prestávke hokejová Tipsport liga zápasmi 18. kola.

HC Košice sa predstavia na ľade Martina, uctia si aj zosnulého Mareka Svatoša.

Košický celok sa v druhej polovici uplynulého mesiaca poriadne rozbehol. Vyhral štyri duely v rade, získal v nich jedenásť bodov a konto svojich súperov zaťažil sedemnástimi gólmi.

O niečo podobné sa zverenci Rostislava Čadu budú snažiť aj v nasledujúcich dvoch zápasoch.

Už v piatok v Martine, pre ktorý to bude prvý súťažný duel po takmer štvortýždňovej vynútenej prestávke a následne v nedeľu v domácom derby s Popradom.

V oboch spomínaných dueloch si košickí hokejisti uctia pamiatku ich bývalého spoluhráča a odchovanca košického klubu Mareka Svatoša, ktorý zomrel cez víkend vo svojom bydlisku v americkom Denveri.

Oceliari ich odohrajú s čiernymi páskami na rukávoch.

„Náš klub na Mareka pochopiteľne nezabúda a uctí si ho tak, ako sa patrí. Nepovažujeme ale za vhodné, aby sa z toho robil zbytočný humbug,“ prezradil nám Vojtech Petty, PR manažér HC Košice.

V priestoroch Steel Arény bude i naďalej vystavená kondolenčná kniha na znak vyjadrenia sústrastných prejavov Svatošovi i jeho rodinným príslušníkom.

„Kniha bude vystavená pri Charte hokejového fanúšika, kde je uvedený zoznam hráčov, ktorí hrali v tejto hale. Bude tak pred domácim zápasom i počas neho.“

Pre bývalých spoluhráčov to nie je ľahké

Samotní hráči sa napriek tomu, že klub prišiel o jedného z členov tamojšej hokejovej rodiny, snažia plne koncentrovať na to, aby boli v zápasoch proti Martinu a Popradu úspešní.

„Najmä pre hráčov, ktorí s Marekom hrali a pred dvoma rokmi v našom drese spoločne získali titul, to nie je ľahké. Táto udalosť hlboko zasiahla všetkých v klube. Keďže sme ho poznali, verte, že to pre nás nie sú jednoduché chvíle. Nedá sa na to úplne nemyslieť,“ priznal Petty.

Niet tak pochýb o tom, komu prípadné víťazstvá v najbližších zápasoch Košičania venujú.

V Colorade si naňho spomínali dojemne

Dojemným spôsobom si Mareka Svatoša uctili v zámorskej NHL pred štvrtkovým domácim stretnutím Colorada s Arizonou.

V rámci minúty ticha celá hala vrátane hráčov oboch tímov mlčky za zvukov citlivej hudby sledovala na veľkoplošnej obrazovke nádherný zostrih krásnych hokejových momentov košického odchovanca počas jeho kariéry v drese „lavín“ z Colorada.

Kde bude pohreb?

Udalosť, ktorá otriasla hokejovým Slovenskom, stále nie je uzavretá. Ani po pitve nie je určená príčina smrti 34-ročného košického rodáka, lekári v Amerike nariadili ďalšie odborné analýzy.

Otázne je aj miesto pohrebu, keďže Svatoš žil s rodinou v USA, avšak podľa poslednej vôle si želal byť pochovaný v Košiciach.

Je teda možné, že sa uskutočnia dve rozlúčky – jedna v rodnom meste a druhá za morom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hráči Košíc nastúpia s čiernymi páskami