Hokejisti Bardejova si zahrajú v nadstavbe s Humenným

(Autor: ilustračné J. M.)
Juraj Ščerbík|30. jan 2018 o 00:00

Goriščák: Oslovujú nás silnejšie kluby.

BARDEJOV. V poslednom 18. kole základnej časti HK Bardejov prehral s druhým v tabuľke Martinom 0:6.

V nadstavbe sa stretne vylučovacím spôsobom na dve víťazstva s lídrom. Sobotňajší duel mal jasného favorita.

Lenže domáci prišli o dvoch vážne zranených hráčov, v nemocnici skončil Július Forgáč. So zlomeninou nosa a otrasom aj český legionár Dávid Všetečka.

Prvý zápas vyraďovacej časti Bardejov – Humenné odohrajú v sobotu 3. februára.

Nečakajte zázraky

Nakoniec Bardejovčania splnili predsavzatie, ktoré si dali pred začiatkom sezóny.

Predseda HK Pavol Goriščák toto obdobie komentoval takto: „Postup medzi prvú osmičku nás potešil. Predsedníctvo klubu celú sezónu pracovalo na tom, aby sa to podarilo. No mohli sme skončiť aj na lepšom mieste. Aj keď naša hra urobila progres oproti minulej sezóne, táto súťaž nabrala na kvalite. Niektoré zápasy nám nevyšli, aj preto sme do konca čakali, ako sa liga vyvinie a či postúpime. My sme v súťaži len druhý rok, fanúšik od nás nemôže čakať zázraky.“

„Porovnávať sa z niektorými klubmi nemôžeme, je to aj otázka financií. Chceme dať priestor našim hráčom, sme taký skromnejší klub, napredujeme pomaličky. Do play-off sme sa chceli posilniť, bolo ťažké niekoho získať. Ten trh je taký malý, že dokonca väčšie kluby oslovujú našich hráčov, chceli by ich pre seba. Prestupový termín je posledný januárový deň. Len škoda, že sa nám zranili Forgáč a Všetečka,“ dodal Goriščák.

Favoriti sú jasní

Prednosť by mali dostávať odchovanci, na takúto možnosť sa budú musieť pripraviť aj hokejisti .

„Ešte sme nevychovali dostatok mladých hráčov, deficit musíme dopĺňať. Je to aj dôsledok toho, že práca s mládežou bola zanedbávaná. Treba byť trpezliví, o dve, tri sezóny môžeme byť niekde úplne inde. Pomohlo nám nastúpenie družstva juniorov do súťaže, kde sa hráči pripravujú na prechod k mužom. Do zápasov s Humenným pristupujeme realisticky, súper sa výrazne posilnil. Spolu s Martinom sú to najväčší ašpiranti na titul, medzi nimi sa to aj rozhodne. Skôr sa asi sústredíme na zápasy, ktoré nás čakajú o umiestnenie,“ predpovedá Goriščák.

Kde sú víťazné vlajky?

Po dlhej odmlke na zápase v hľadisku bol aj bývalý manažér úspešného klubu 1. ligy Bemaco HC 46 Bardejov Andrej Gmitter.

„Postup do play-off bardejovského tímu je úspechom. Nové vedenie začalo na zelenej lúke od nuly, skladajú mužstvo. Aj my sme mali v roku 1995 ťažké začiatky, chce to čas a hlavne peniaze. No som trošku smutný a bolí ma skutočnosť, ktorú si mnohí všimli. Boli sme jediné mužstvo v 1. lige, ktoré získalo zlatý hetrik majstrov súťaže. Pod strechou boli tri vlajky k tejto mimoriadne významnej hokejovej udalosti v meste. Dve chýbajú. Aj keď ich dali dole, mohli to niekde umiestniť. História sa nedá zmazať, roky 2011, 2012 a 2013 boli veľmi úspešné, často tu bol aj vypredaný či plný zimný štadión.“

18. kolo: Bardejov – Martin 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)

Góly: Ferleťak, Poliaček, Bednarčík, Huňady, Hanes, Pokrivčák. Rozhodovali Mihaľov – Vall, Pavlotty, 230 divákov.

HK Bardejov: Dzúr – Polaček, Všetečka, Česelka, Leščišin, Baranok – Juročko, Evdokinov, Forgáč, Priganc, Šabanov – Mojdis, Mihňak, Demjanovič, Duhan, Tipul.

Ďalšie výsledky: Gelnica – Humenné 0:8, Trebišov – Lipt. Mikuláš B 6:7, Rim. Sobota – Sanok 5:1, predohra Brezno – Sabinov 1:4.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Bardejova si zahrajú v nadstavbe s Humenným