19.02.2022 | O 3. miesto
19.02.2022 | o 3.m.
0 - 4
(0:0, 0:2, 0:2)

Zostava proti Švédom je známa. Ramsay urobil niekoľko zmien

Tréner slovenského tímu Craig Ramsay na ZOH 2022 v Pekingu.
Tréner slovenského tímu Craig Ramsay na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)
Sportnet|19. feb 2022 o 12:40

Slováci hrajú na ZOH 2022 v Pekingu o bronzovú medailu.

PEKING. Slovenskí hokejisti majú po dvanástich rokoch opäť veľkú šancu získať historicky prvú medailu na zimných olympijských hrách.

V súboji o tretie miesto ich v Pekingu čakajú hráči Švédska. Oba tímy sa stretli spolu už v základnej skupine, pričom z víťazstva 4:1 sa tešili severania.

Kým vtedy zápas začal v bránke Matej Tomek, tentokrát dostal podľa očakávaní šancu Patrik Rybár. Brankár Dinama Minsk v spomenutom zápase nahradil Tomeka po prvej tretine a poradil si so všetkými švédskymi strelami.

Oproti semifinálovému zápasu proti Fínsku nastali v útočných formáciách zmeny. Útok v zložení Samuel Takáč, Miloš Roman a Pavol Regenda je vedený ako druhý, hoci v doterajšom priebehu turnaja zastával pozíciu štvrtej formácie.

Na rozdiel od predošlých zápasov sa ku Kristiánovi Pospíšilovi a Liborovi Hudáčkovi pridá Marko Daňo a len trinástym útočníkom bude Tomáš Jurčo.

Centrom štvrtého útoku je Michal Krištof, ktorého krídelníci si len prehodili pozície. Miloš Kelemen by mal hrať vľavo a Peter Zuzin na pravom krídle.

Úvodné buly zápasu Slovensko - Švédsko je na programe o 14:10 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Zostava proti Švédom je známa. Ramsay urobil niekoľko zmien