Bojoval aj o NHL. Košice reagujú na absenciu Košarišťana, získali Durného

Roman Durný v drese HC Slovan Bratislava.
Roman Durný v drese HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|13. okt 2022 o 15:25

Vytvorí dvojičku s Riečickým.

KOŠICE. Slovenský hokejový brankár Roman Durný sa stal hráčom HC Košice. "Oceliari" ho angažovali v snahe preklenúť obdobie absencie brankára Andreja Košarišťana. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Košarišťan dostal v predošlom zápase na ľade Nových Zámkov trest v hre za seknutie súpera a o dĺžke jeho absencie mala rozhodnúť Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Košický klub angažoval Durného v snahe mať aj počas Košarišťanovej absencie vyrovnanú brankársku dvojicu, ktorú vytvorí spoločne s Dominikom Riečickým.

"Roman nám pomôže preklenúť obdobie, počas ktorého Košarišťan nebude môcť nastúpiť. O mesiac si sadneme a budeme rokovať ako ďalej," uviedol športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Durný pôsobil v uplynulých troch sezónach v zámorských súťažiach AHL a ECHL. V ročníku 2021/2022 nastúpil pre zdravotné problémy iba do jedného zápasu.

V najvyššej slovenskej súťaži už chytal aj v dresoch slovenskej "dvadsiatky," materského Liptovského Mikuláša a Slovana Bratislava.

V roku 2018 ho draftoval klub Anaheim Ducks, ale do NHL sa nepresadil. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta hráčov do 18 aj 20 rokov a štartoval aj na prestížnom Memoriáli Ivana Hlinku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bojoval aj o NHL. Košice reagujú na absenciu Košarišťana, získali Durného