Vypustite z klietky Slafkovského, píše IIHF. Titul získa iba jeden Fín

Juraj Slafkovský v drese Slovenska na ZOH 2022 v Pekingu.
Juraj Slafkovský v drese Slovenska na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|13. máj 2022 o 12:30

Power Rankings IIHF pred štartom MS v hokeji 2022.

BRATISLAVA. Fínsky neúspech rozpúta medzi fanúšikmi v Tampere záchvat hnevu a napríklad Britov zlaté medaily z MS v hokeji vôbec nezaujímajú. 

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) prišla aj s takýmito tvrdeniami vo svojom glosátorskom "rebríčku sily" pred začiatkom svetového šampionátu. 

Na druhom mieste figurujú obhajcovia titulu z Kanady, pričom ich postavenie v rebríčku sa mnohým nemusí pozdávať. "Čo? Druhí? My sme tí najlepší z najlepších," píše sa pri vlajke s javorovým listom.

Fíni by víťazstvom na tohtoročných MS napodobnili zápis Švédov, ktorí v roku 2006 najskôr vyhrali olympijské hry v Turíne a neskôr získali zlato aj na svetovom šampionáte v Rige.

IIHF si však myslí, že sa z titulu nebudú tešiť Fíni, ale iba Fín. Na lavičke českej reprezentácie je od marca tohto roka Kari Jalonen a v tomto prípade by mala platiť rovnica: "Jalonen + levy s korunami = určite zlato."

Nemci majú takisto fínskeho trénera a vraj iný lepší s menom Toni neexistuje (Toni Söderholm, pozn.). Švajčiari veria svojim najväčším hviezdam z NHL - Nicovi Hischierovi a Timovi Meierovi. "Nico! Timo! Poďmeeeeeeee!"

IIHF vo svojom rebríčku nezabudla ani na Slovensko.

Naráža na fakt, že jeden z ofenzívnych lídrov mužstva a najužitočnejší hráč olympijského turnaja v Pekingu už dovŕšil 18 rokov a nemusí hrať s ochrannou mriežkou. "Vypustite z klietky Slafkovského!"

Prvým súperom Slovenska na MS budú Francúzi, ktorí sa na MS dostali po vylúčení Rusov a Bielorusov. Ich nečakaný návrat medzi elitu prirovnali glosátori k návratu Maria Lemieuxa do NHL na prelome tisícročí. 

Uspieť by chceli aj Lotyši a vedia aj ako. "Nový plán: Zdolať Kanadu 2:0 v posledný deň," uvádza sa v Power Rankings. Lotyši totiž vlani zdolali Kanadu 2:0 v úvodný deň MS, ale napokon im štvrťfinále tesne uniklo.

Z ostatných krajín možno spomenúť Veľkú Britániu, ktorú na začiatku MS sprevádza výrok: "Kto potrebuje zlato, keď máte platinové jubileum?"

Britská kráľovná Alžbeta II. totiž oslavuje 70. výročie na tróne a je tak prvou britskou panovníčkou, ktorá oslavuje takzvané platinové jubileum.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Vypustite z klietky Slafkovského, píše IIHF. Titul získa iba jeden Fín