Nemecký supertalent i jednotky draftu. Týchto 15 hráčov sa oplatí sledovať

Juraj Slafovský.

Nemecký supertalent i jednotky draftu. Týchto 15 hráčov sa oplatí sledovať

Juraj Slafovský. (Autor: TASR/AP)
Juraj Slafovský.
Juraj Slafovský. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|13. máj 2022 o 08:30

Medzi hráčmi, ktorí pútajú pozornosť, sú aj Slováci.

HELSINKI. Majstrovstvá sveta v hokeji sa, ktoré sa začínajú vo Fínsku v piatok 13. mája budú mať podľa mnohých vyššiu kvalitu ako nedávny olympijský hokejový turnaj v Pekingu. Štartovať totiž môžu aj hráči z NHL, ktorí už majú po sezóne.

Slovensko bude mať vo svojich radoch na úvod šampionátu dvoch – Tomáša Tatara a Adama Húsku, ktorý v poslednej sezóne v lige debutoval.

Na šampionát poputujú mnohé hviezdy – menovite Mathew Barzal, Pierre-Luc Dubois, Moritz Seider a ďalší. Sportnet sa na mená a výkonnosť pätnástich z nich pozrel v nasledujúcom článku.

Mathew Barzal (Kanada)

/útočník, New York Islanders/

Dvadsaťštyriročný útočník zažil sezónu sklamaní. Zachrániť ju môže vo Fínsku. Silná Kanada bude favoritom na zlato.

Forvard New Yorku Islanders bude na majstrovstvách sveta považovaný za jednu z najväčších hviezd. Je kľúčovým hráčom „ostrovanov“ a bol ním aj v rokoch 2020 a 2021, keď sa v bojoch o Stanley Cup dostali medzi najlepšiu štvoricu tímov.

Ročník 2021/22 zakončil 59 (15+44) bodmi v 73 dueloch. Viac spomedzi jeho spoluhráčov nezískal nikto.

Mathew Barzal.
Mathew Barzal. (Autor: SITA/AP)

Barzal sa v doterajšej kariére zúčastnil na jedných seniorských majstrovstvách sveta. V roku 2018 odohral desať zápasov a prihral na sedem gólov, medailu však nevybojoval.

Pierre-Luc Dubois (Kanada)

/útočník, Winnipeg Jets/

Čakáte tvrdosť spojenú s pekným hokejom? Tak sledujte Pierre-Luca Duboisa. V 23 rokoch začal omnoho viac využívať svoje fyzické parametre.

To sa prejavilo na jeho štatistikách. Odohral 81 stretnutí, strelil 28 gólov a pridal 32 asistencií. K tomu si odsedel 106 trestných minút.

Dubois bol trojkou draftu 2016. V minulej sezóne hral o novú zmluvu, keďže tá prebiehajúca sa mu skončila. Novú zatiaľ nemá, no na šampionát i tak príde.

Bude chcieť zlato. Kanadu reprezentoval na tomto podujatí dvakrát, v rokoch 2018 a 2019. V zbierke má striebornú medailu.

Nikolaj Ehlers (Dánsko)

/útočník, Winnipeg Jets/

Dáni po poslednom olympijskom turnaji majú hokejovú nádej. Postup do štvrťfinále budú chcieť pokaziť aj Slovensku či Nemecku. V Pekingu obsadili v základnej skupine druhé miesto po výhrach nad Českom a Švajčiarskom.

Hviezdou Dánska je Nikolaj Ehlers. Ten zaujal už v olympijskej kvalifikácii. Severanom k prvej účasti pod piatimi kruhmi pomohol deviatimi bodmi v troch zápasoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Nemecký supertalent i jednotky draftu. Týchto 15 hráčov sa oplatí sledovať