Ramsay pred MS: Nebudú to ľahké zápasy, ale každý môžeme vyhrať

Tréner hokejovej reprezentácie Slovenska Craig Ramsay.
Tréner hokejovej reprezentácie Slovenska Craig Ramsay. (Autor: TASR)
Boris Vanya|11. máj 2022 o 20:45

Kanaďan tvrdí, že je nervózny ako vždy.

Bude to jeho štvrtý svetový šampionát na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie. A možno posledný. "Ak budeme hrať náš hokej, môžeme zdolať kohokoľvek," tvrdí pred majstrovstvami sveta 2022 kanadský tréner CRAIG RAMSAY

Na rozdiel od olympijského turnaja v Pekingu, bude hrať na majstrovstvách sveta vo Fínsku už viacero hráčov z NHL. Aké sú vaše očakávania pred turnajom?

Každé mužstvo, ktoré sme doteraz mali, bolo trochu iné. V porovnaní s olympiádou nastalo v kádri, s ktorým ideme na majstrovstvá sveta, niekoľko zmien. To je prirodzená vec, každý nie je k dispozícii.

Vyskúšali sme nových hráčov a očakávame, že budú hrať tvrdo a rýchlo korčuľovať. Budeme sa snažiť pokračovať v progrese, ktorý sme dosiahli. Nikdy som nerobil pred zápasmi žiadne prognózy. Budeme sa snažiť urobiť všetko, čo je v našich silách.

Po zisku bronzovej medaily v Pekingu si môžete povedať, že vaša slovenská misia je splnená. Bude pre vás šampionát vo Fínsku vďaka tomu jednoduchší? 

Nie, vždy je to pre mňa rovnaké. Pred každým turnajom som nervózny. Chcem urobiť všetko čo najlepšie a rovnako to očakávam od hráčov. Vynaložili sme veľa času a úsilia, aby sme zložili dobré mužstvo a pripravili ho. Veľmi mi pomohol celý realizačný tím.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Ramsay pred MS: Nebudú to ľahké zápasy, ale každý môžeme vyhrať