Keď hráčom vykal, zahriakli ho. Najmladší reprezentant hrá proti Kanade

Adam Sýkora počas tréningu pred piatkovým zápasom proti Francúzsku v základnej A-skupine na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách vo štvrtok 12. mája 2022.
Adam Sýkora počas tréningu pred piatkovým zápasom proti Francúzsku v základnej A-skupine na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách vo štvrtok 12. mája 2022. (Autor: FOTO TASR - Martin Baumann)
Nikola Baďová|13. máj 2022 o 13:30 (aktualizované 16. máj 2022 o 15:21)

Adam Sýkora vo Fínsku zbiera skúsenosti.

Na majstrovstvá sveta 2022 odišiel v úlohe náhradníka. Sedemnásťročný ADAM SÝKORA reprezentoval tento rok Slovensko na šampionáte hráčov do 18 a 20 rokov. Na dosah má zavŕšenie reprezentačného hetriku. 

Z mladého útočníka srší pozitívna energia a pri rozhovoroch sa často usmieva. „Do Fínska si pribalím dobrú náladu, tímovú hru a verím, že aj úspechy,“ prezradil pred odchodom rodák z Piešťan. 

Do seniorského hokeja vletel vo veľkom štýle. Po zisku strieborných medailí v Tipos extralige za tím HK Nitra, doplnil káder Craiga Ramsayho na turnaji Kaufland Cup v Žiline. 

V premiérovom zápase proti Nórsku strelil prvý reprezentačný gól a stal sa druhým najmladším slovenským strelcom vo veku 17 rokov a 243 dní. Rekord drží Juraj Slafkovský (17 rokov a 22 dní).  

Debut na majstrovstvách sveta si odkrútil v pondelok proti Kanade.

Prvý zápas v reprezentácii, prvý gól a cesta na majstrovstvá sveta. Ako vnímate sled posledných udalostí?  

Úprimne, vôbec som to nečakal. Povedali mi, že nastúpim na jeden prípravný zápas. Ten sa mi vydaril a možno aj na základe neho sa tréneri rozhodli. V druhom zápase som figuroval ako trinásty útočník. Je to veľká vec, že som tu a zbieram skúsenosti. 

Mali ste množstvo gratulantov? 

Z mojej rodiny to taktiež nikto nečakal. Po poslednom prípravnom zápase sme prišli za starými rodičmi a trochu sme oslavovali. Pokračujeme však ďalej. 

Celá rodina a kamaráti mi gratulovali. Veľmi si to vážim, každú jednu sms. Mám ich veľmi rád. Podľa toho, či nastúpim vo Fínsku, prídu za mnou. 

Boli ste z prvého stretnutia nervózny?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Keď hráčom vykal, zahriakli ho. Najmladší reprezentant hrá proti Kanade