Hatalčík: Nastúpime prakticky proti reprezentácii

Hádzanárky Iuventy v nedeľu nastúpia proti silnému Nykobingu.
Hádzanárky Iuventy v nedeľu nastúpia proti silnému Nykobingu. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|12. okt 2018 o 12:39

Hádzanárky Iuventy hostia v európskom pohári silného protivníka z Dánska.

MICHALOVCE. Priaznivcov na Zemplíne čaká v nedeľu večer ozajstný hádzanársky bonbónik.

Do Michaloviec zavíta špičkový dánsky tím Nykobing Falster Handbold, ktorý bude súperom domácej Iuventy v druhom kole Pohára EHF.

Zároveň pôjde o súboj lídrov tabuliek svojich ligových súťaží, ktorí v doterajšom priebehu sezóny zaváhali v jedinom stretnutí a stále sú bez porážky.

Prvý z dvoch zápasov medzi týmito súpermi je na programe v nedeľu o 17.30 hod. v Chemkostav aréne.

Podľa trénera súper nemá slabinu

Pre Zemplínčanky bude Nykobing druhou prekážkou v tohtoročnej edícii Pohára EHF.

Pred vyše mesiacom v domácom dvojzápase nedali šancu holandskému VOC Amsterdam po triumfoch 37:24 a 30:26. Tentoraz však k Laborcu zavíta protivník iného rangu.

„Dánska hádzaná patrí nielen medzi európsku, ale aj svetovú špičku. Čaká nás družstvo, ktoré nemá žiadnu slabinu. Je prešperkované reprezentantkami Dánska, Švédska, Holandska či Japonska. Nastúpime prakticky proti reprezentácii. Máme sa na čo tešiť a myslím si, že budeme svedkami pekného divadla. Chceme byť jeho dôstojným aktérom, ale bude to nesmierne ťažké,“ rozhovoril sa kormidelník michalovského kolektívu Peter Hatalčík.

Viaceré mladé hráčky Iuventy proti takému kvalitnému tímu nastúpia vôbec prvýkrát. Nemá tréner obavy z toho, že sa im pred ním roztrasú kolená?

„Nemám, aj tak by mi to nepomohlo. Dievčatá budem motivovať, nech sa tešia na zápas a sú odhodlané, že toto je jedna z mála príležitostí, keď sa môžu konfrontovať s takým špičkovým družstvom.“

Predĺžia sériu bez prehry?

Jedenásťnásobný slovenský šampión hrá aktuálne vo výbornej forme a v posledných troch vystúpeniach zaknihoval presvedčivé víťazstvá nad poprednými českými celkami.

Postupne zdolal Porubu (36:26), Most (29:21) a pred troma dňami aj Veselí na jeho pôde (32:23).

Nykobing však bude omnoho ťažším orieškom a tentoraz hladký triumf Michalovčaniek nemožno očakávať. Aj keď lopta je guľatá a v športe je možné všetko...

„Musíme byť realisti. Uvidíme v samotnom zápase, ako nám to pôjde. Súboj nám nastaví zrkadlo, kde je svetová hádzaná a kde sa nachádzame my. Budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon, aby sme v čo najväčšej miere odolávali silnému súperovi,“ zdôraznil 64-ročný Hatalčík, ktorý od svojho letného príchodu k žlto-modrým ešte v súťažnom zápase neokúsil trpkosť prehry.

„Určite by som nebol proti, keby séria bez porážky pokračovala aj po víkende. Ale nesnívame. Keď budeme mať svoj deň, tak môžeme potrápiť Nykobing. Rozhodne sa pobijeme o čo najlepší výsledok,“ uzavrel lodivod Iuventy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hatalčík: Nastúpime prakticky proti reprezentácii