Posledný titul Good Angels zmáčali slzy radosti aj smútku. Končí klub i Žirková

Posledný titul pre Good Angels Košice.
Posledný titul pre Good Angels Košice. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Judita Čermáková|11. apr 2018 o 19:41

Finálovú sériu s Ružomberkom zvládli hladko.

Tretí zápas finále extraligy basketbalistiek: Good Angels Košice - Ružomberok: fotogaléria

19.4.2018

KOŠICE. Basketbalistky Košíc si vybojovali svoj 15. a zároveň posledný titul v slovenskej extralige pod značkou Good Angels.

Klub ohlásil koniec činnosti pod touto značkou.

V stredajšom treťom finálovom zápase na vlastnej palubovke zdolali hráčky MBK Ružomberok 88:73 a sériu hranú na tri víťazstvá ovládli bez zaváhania.

Posledný zápas absolvovala symbolicky aj kapitánka Košíc Zuzana Žirková, ktorá už skôr avizovala koniec aktívnej kariéry.

Rozhodlo druhé dejstvo

Domáce začali aktívnejšie po dvoch minútach viedli 7:0, postupne zabrali aj hostky a priebežne sa dostali aj do päťbodového vedenia. Úvodná štvrtina však napokon patrila "Anjelkam".

V druhej 10-minútovke pokračoval vyrovnaný trend, ale Košice potvrdili úlohu favorita a do polčasovej prestávky si utvorili päťbodový náskok.

Tretia časť napovedala o osude zápasu, keď si zverenky tréner Petra Jankoviča vypracovali 12-bodový odstup. V záverečnom dejstva sa síce Ružomberčanky snažili, ale duel sa im nepodarilo zdramatizovať.

Košický klub bude v budúcom ročníku pokračovať ako Young Angles so zameraním sa na mládež.

Hlasy po zápase

Peter Jankovič, tréner Good Angels Košice: "Zápas bol ťažký a potvrdilo sa, že posledný krok býva najťažší. Ružomberčanky už nemali čo stratiť a potvrdzovali to asi 30 minút. Širšou rotáciou a väčšími skúsenosťami sme zápas zvládli. Bodový rozdiel asi úplne nezodpovedá tomu, čo sa dialo na ihrisku. V závere som mal aj slzy na krajíčku z toho, že sa niečo končí. Verím však, že sa tu bude budovať niečo, čo bude takisto úspešné. Klobúk dolu pred dievčatami i Danom Jendrichovským."

Juraj Suja, tréner MBK Ružomberok: "V našej obrane bolo dosť nedorozumení, v hale bol navyše veľký hluk, takže nebolo počuť pokyny. V druhom a treťom zápase finále sme ukázali svoju kvalitu. Košiciam sme to nedali zadarmo. Mrzí ma, že naši fanúšikovia v Ružomberku neuvidia ďalší finálový zápas. Aj touto cestou im ďakujem, pretože boli fantastickí."

Zuzana Žirková, rozohrávačka Good Angels: "Áno, je to môj definitívny koniec. Myslím si, že si ešte všetci poplačeme, no teraz ideme v prvom rade oslavovať 15. titul. Veľmi pekne ďakujem všetkým ľuďom, ktorých prišlo naozaj veľa. Ukázalo sa, že toto je športové mesto, do ktorého patrí basketbal. Na začiatku zápasu som sa ešte dokázala koncentrovať, no keď už bolo rozhodnuté, tak to boli zvláštne pocity."

Barbora Bálintová, rozohrávačka Good Angels: "Sú to zmiešané pocity. Aj sa teším, ale aj plačem. Verím, že basketbal sa ešte do Košíc vráti. Mrzí ma, že to muselo takto dopadnúť."

Štatistika - finále, 3. zápas

Good Angels Košice - MBK Ružomberok 88:73 (24:23, 25:21, 25:18, 14:11)

konečný stav série 3:0

Košice: Žirková 17, Jurčenková 10, Petersová 13, Morrisová 14, M. Páleniková 4 (Bálintová 17, Majorošová, Stehlíková 4, Blanárová, Deptová 5, Theinerová, Šarauskaiteová 4).

Rozhodovali: Zubák, Karniš, Matejčík, TH: 18/16 - 18/13 trojky:11:9, os. chyby: 20:21, štvrtiny: 24:23, 25:21, 25:18, 14:11, 2 600 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Posledný titul Good Angels zmáčali slzy radosti aj smútku. Končí klub i Žirková