Gerlachov chce skončiť do štvrtého miesta. A v pohári ísť čo najďalej

Futbalisti Gerlachova si v príprave zmerali sily aj s popredným treťoligistom z Lipian.
Futbalisti Gerlachova si v príprave zmerali sily aj s popredným treťoligistom z Lipian. (Autor: Peter Cingel)
Sportnet|27. júl 2020 o 00:00

Trojuholník funkcionári, tréneri a hráči funguje.

GERLACHOV. Futbalisti FK Gerlachov z okresu Bardejov od svojho postupu do IV. ligy Sever mútia vodu v hornej časti tabuľky.

Pred nastávajúcim ligovým ročníkom došlo v mužstve k niekoľkým zmenám.

V pozícii hlavného trénera zasadol na lavičku Ľuboš Trudič.

„Svoju trénerskú kariéru som odštartoval v roku 2016, keď som prevzal v FK Gerlachov mužstvo U19, pri ktorom som pôsobil necelé tri sezóny. V minulom roku som získal trénerskú licenciu UEFA B a od sezóny 2019/2020 som prvýkrát prevzal A-mužstvo pôsobiace v IV. lige. Po dvoch mesiacoch som však musel z pracovných dôvodov trénovanie prerušiť a k mužstvu som sa vrátil znova v máji tohto roku,“ rozhovoril sa Trudič.

Opory odišli, prišli nové

Spolu s novým asistentom Petrom Frickým pokračovali v obmene kádra, ktorú vyvolal najmä odchod niekoľkých skúsených hráčov.

„Minulý rok sme začali prebudovanie a značné omladenie A-mužstva, kde sme začali stavať na mladých hráčoch doplnených o pár skúsených futbalistov, ktorí majú kvalitu pre pôsobenie v štvrtej lige. Prípravu sme začali 15. júna. Tréningové mikrocykly pozostávali vždy z troch tréningových jednotiek a jedného prípravného zápasu,“ priblížil Trudič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gerlachov chce skončiť do štvrtého miesta. A v pohári ísť čo najďalej