Futbalisti Petržalky prekvapujú na jar všetkých

K výborným výkonom Artmedie prispieva aj posila z Interu Bratislava útočník Tomáš Majtán.
K výborným výkonom Artmedie prispieva aj posila z Interu Bratislava útočník Tomáš Majtán. (Autor: SITA)
SITA|23. mar 2009 o 13:00

Futbalisti Artmedie Petržalka, ktorú na jeseň 2008 ešte pred dávno avizovaným veľkým zimným výpredajom odpisovali všetci, sú šťukou jarného programu súťažného ročníka Corgoň ligy 2008/2009.

BRATISLAVA. Futbalisti Artmedie Petržalka, ktorú na jeseň 2008 ešte pred dávno avizovaným veľkým zimným výpredajom odpisovali všetci, čo sa k jej osudu v médiách vyjadrovali, sú šťukou jarného programu súťažného ročníka Corgoň ligy 2008/2009.

Zverenci hlavného trénera Michala Hippa hladkým víťazstvom 4:0 v sobotu 14. marca na štadióne v Dunajskej Strede odštartovali spanilú jazdu a svoj strelecký apetít uspokojili aj v ďalších dvoch domácich stretnutiach - s Dubnicou (3:0) a so Zlatými Moravciami (5:0). Od základov prebudované mužstvo s novým tvorcom hry a kapitánom Jurajom Czinegem v troch úvodných stretnutiach nadelilo svojim súperom neuveriteľných dvanásť gólov a nedostalo ani jeden.

Kamenár na jar ešte neinkasoval

Brankár Ľuboš Kamenár, ktorý takmer celú zimu koketoval s odchodom z petržalského klubu, v kádri Michala Hippa nakoniec zostal a keďže v polovici marca ukážkovo "zatiahol roletu", v majstrovskom zápase ešte ani raz nevyťahoval loptu zo svojej siete.

"Naše jarné výsledky prekvapujú iba tých, ktorí po odchode Jána Kozáka, Radka Dosoudila, Pavla Farkaša, Juraja Pirosku a ďalších šiestich hráčoch nad nami dopredu lámali palicu. Mňa náš vzostup vôbec neprekvapuje. Lebo ja som viackrát na jeseň povedal, že naše výkony nezodpovedajú ani výsledkom a ani postaveniu v tabuľke. Výkony hráčov boli oveľa lepšie ako konečná desiata priečka po jeseni," reagoval Michal Hipp na otázky, v čom podľa neho pramení premena totálne prebudovaného mužstva Artmedie.

Artmedia hrala dobre už v príprave

"My sme už v príprave hrali veľmi dobre. Po takmer bezchybnom výkone sme zdolali Györ 6:0, v Nymburgu sme vyhrali nad Libercom aj Bohemiansom zhodne 1:0, odohrali sme vyrovnaný polčas so Slovanom Bratislava. To všetko boli signály, že sme na dobrej ceste, len v tomto trende treba vydržať. Musíme naďalej bojovať o každý bod, lebo ligová súťaž je ešte dlhá, do konca je veľmi veľa zápasov," konštatoval Michal Hipp.

Podľa kormidelníka Artmedie je mužstvo po zimnom prebudovaní optimálne zložené, všetci hrajú to, na čom sa pred zápasom v šatni s členmi realizačného tímu dohodnú. Sú ochotní behať, urputne bojujú o každú loptu, zodpovedne bránia, vracajú sa späť do obrany, vedia ísť do kombinácie a dokážu z toho aj niečo vyťažiť. Pre nás trénerov je zážitok sledovať hráčov, ako si hru na ihrisku užívajú. Všetci chcú hrať, niekedy máme problém niekoho vystriedať. Sú radi, že môžu presvedčiť o svojej výbornej forme," potvrdil 46-ročný kormidelník Artmedie a pokračoval: "Samozrejme, že plný bodový zisk z troch jarných zápasov nás teší. Čisté konto vo všetkých týchto dueloch je už len čerešničkou na torte."

Lodivod dvojnásobného slovenského majstra tiež vyzdvihol obrovskú motiváciu všetkých členov svojho kádra. "Chalani si tieto posledné dni vyslovene užívajú. Po úspešnom zápase s Dubnicou sme dali všetkým voľno a naordinovali sme len dobrovoľný tréning, na ktorý však prišlo až 13 hráčov. Aj to svedčí o tom, ako veľmi všetci moji hráči chcú ukázať svoje kvality," dodal Michal Hipp.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalisti Petržalky prekvapujú na jar všetkých