Mladíci Žiliny privítajú Kodaň. Očakávame plný dom, burcuje tréner Belák

Ivan Belák.
Fotogaléria (13)
Ivan Belák. (Autor: MŠK Žilina)
Ivan Mriška|9. feb 2024 o 15:35

Žilina chce zostať verná ofenzívnej taktike.

ŽILINA. Pred zápasom s Borussiou Dortmund svojmu mužstvu veril, burcoval ho.

„Keď sme vyradili Inter Miláno, prečo by sme teraz nemohli Dortmund...,“ ambiciózne pre Sportnet uviedol tréner MŠK Žilina U19 Ivan Belák.

Jeho odvážna ofenzívna taktika sa ukázala ako úspešná. V 65. minúte poslal na ihrisko Michala Pekelského, ktorý rozhodol o cennej výhry Žiliny 2:1.

Po veľkom triumfe vypukli v Žiline veľké oslavy. Fanúšikovia sa okamžite začali tešiť na ďalší zápas.

Priali si súperov ako Real Madrid či Manchester City. Prianím trénera bolo, aby sa hlavne hralo doma.

Jeho prosby boli vypočuté. V osemfinále mládežníckej Ligy majstrov vyzve Žilina doma FC Kodaň. Žreb pohárovej súťaže sledovali spoločne iba tréneri, hráči mali školské povinnosti.

„Povedal som, že si želám, aby sme hlavne hrali doma. Na to sme sa zameriavali a to sa nakoniec podarilo,“ krátko po žrebe uviedol Ivan Belák.

Kodaň vyhrala svoju skupinu, v ktorej za sebou nechala kluby ako Bayern Mníchov, Manchester United či Galatasaray Istanbul.

„Keďže sme sa sústredili na seba a svojich súperov, FC Kodaň je pre nás neznáma. Potrebujeme preto získať materiály z ich stretnutí, naštudovať si ich, analyzovať, aby sme sa mohli pripraviť na zápas,“ dodal.

Hoci Žilina nastúpi proti víťazovi skupiny, nechce sa vzdať svojej ofenzívnej taktiky.

„Doteraz sme hrali s pokorou, v čom budeme pokračovať. Znova budeme veriť vo vlastné schopnosti a pôjdeme za víťazstvom,“ uviedol tréner mladých Žilinčanov.

Na poslednom zápase s Borussiou Dortmund bolo vypredané, prišlo cez 10-tisíc fanúšikov. Všetci pod Dubňom veria, že sa niečo podobné zopakuje aj proti dánskemu súperovi.

„Na papieri Kodaň neznie tak dobre ako Borussia Dortmund, ale očakávame opäť plný dom. Že sa ľudia prídu pozrieť hlavne na našich chlapcov a podporia ich. Budeme vás potrebovať,“ uzavrel tréner MŠK Žilina U19 Ivan Belák.

Fotogaléria zo zápasu MŠK Žilina - Borussia Dortmund (mládežnícka Liga majstrov)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mladíci Žiliny privítajú Kodaň. Očakávame plný dom, burcuje tréner Belák