Mladíci Žiliny spoznali svojho súpera, opäť budú mať výhodu domáceho prostredia

Radosť futbalistov MŠK Žilina.
Fotogaléria (13)
Radosť futbalistov MŠK Žilina. (Autor: Facebook Akadémia MŠK Žilina)
Sportnet|9. feb 2024 o 13:12 (aktualizované 9. feb 2024 o 14:45)

Hrá sa len na jeden zápas.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina spoznali ďalšieho súpera v mládežníckej Lige majstrov. V osemfinále vyzvú FC Kodaň. Hrať sa bude v Žiline.

Rozhodol o žreb vo švajčiarskom Nyone. Zápasy osemfinále sú na programe 27. a 28. februára.

Mládežnícka Liga majstrov - žreb osemfinále

/hrá sa na jeden zápas v termíne 27. a 28. február/

  • MŠK Žilina - FC Kodaň
  • AZ Alkmaar - FC Porto
  • AC Miláno - SC Braga
  • Real Madrid - RB Lipsko
  • FC Salzburg - FC Nantes
  • Olympiakos Pireus - RC Lens
  • Bayern Mníchov - Feyenoord Rotterdam
  • 1. FSV Mainz 05 - Manchester City

Zverenci trénera Ivana Beláka mohli okrem Kodane dostať za súpera aj Racing Lens, Real Madrid, FC Red Bull Salzburg, Feyenoord Rotterdam, AC Miláno, Manchester City alebo FC Porto.

V prípade postupu cez Kodaň sa mladí Žilinčania stretnú s víťazom zápasu Salzburg - FC Nantes. Hralo by sa v Rakúsku alebo vo Francúzsku.

Hlasy po zápase

Ivan Belák, tréner Žiliny: "Prvý dojem bola radosť, keďže nás vyžrebovali ako domáci tím. Išlo nám najmä o to hrať pred našimi fanúšikmi, čo sa aj splnilo. Z týchto súperov je naozaj ťažké vyberať, nakoľko sú to najlepšie európske mládežnícke tímy. Kodaň je pre nás trochu neznáma, ale za nich hovoria výsledky zo skupiny, kde nechali za sebou mená ako Bayern Mníchov, Manchester United či Galatasaray Istanbul. Teraz musíme súpera dobre naštudovať a pripraviť sa na neho. Futbal v severských krajinách v uplynulých rokoch stúpa veľmi rýchlo a najmä v mládeži patria medzi najlepších. Jednoznačne od Kodane očakávame veľkú kvalitu. Veríme, že opäť bude aj plný štadión, i keď to na papieri neznie tak dobre ako Borussia Dortmund. Osobne som tipoval Kodaň doma, tak dúfam, že sa nám bude dariť rovnako ako, keď som správne trafil aj Pafos."

Jaroslav Bačík, riaditeľ Akadémie MŠK Žilina: "Sme veľmi radi, že hráme doma, to sme si všetci priali kvôli fanúšikom. Kodaň je veľmi zaujímavý súper, s tímami zo Škandinávie sa veľmi nestretávame. Je to niekoľkonásobný šampión krajiny a účastník mládežníckej Ligy majstrov s mnohými reprezentantmi v základnej zostave. Stačí sa pozrieť na výsledky v základnej skupine, v ktorej zdolali veľkokluby. V tejto fáze súťaže je kvalita tímov podobná, takže verím v dobrý duel. Myslím, že sa stretnú dva podobné štýly, tešíme sa na to."

Žilina sa po dvoch rokoch opäť prebojovala medzi šestnásť najlepších tímov Európy do 19 rokov, čím vyrovnala vlastný slovenský rekord.

V play-off o osemfinále slovenský tím doma senzačne zdolal Borussiu Dortmund 2:1. Zápas sledovalo rekordných 10.451 divákov.

Fotogaléria zo zápasu MŠK Žilina - Borussia Dortmund (mládežnícka Liga majstrov)

Postupujúci z play-off si v osemfinále zmerajú sily s víťazmi skupín v skupinovej fáze, ktorá kopírovala zloženie seniorskej Ligy majstrov.

Formát mládežníckej Ligy majstrov

V mládežníckej Lige majstrov hrajú tímy do 19 rokov a súťaž pozostáva z dvoch častí. Skupinová fáza má rovnaké zloženie ako v seniorskej Lige majstrov, ale mimo skupín sa hrá aj majstrovská vetva.

Súčasťou majstrovskej vetvy sú šampióni mládežníckych národných líg, ktorí v dvoch kolách bojujú o play-off. V ňom sa stretnú už s tímami na druhom mieste skupinovej fázy.

Všetci víťazi skupín majú istotu osemfinále. Tímy na druhých miestach a postupujúci z majstrovskej vetvy oň zabojujú vo vzájomnom dueli - baráži.

Všetky zápasy vyraďovacej časti sa hrajú iba na jeden duel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mladíci Žiliny spoznali svojho súpera, opäť budú mať výhodu domáceho prostredia