Ľudia tlieskali napriek prehre. Treťoligový tím v pohári potrápil ligistu

Momentka zo zápasu Vranov nad Topľou - Michalovce.
Momentka zo zápasu Vranov nad Topľou - Michalovce. (Zdroj: Facebook / MFK Vranov nad Topľou, Autor: Ladislav Lukáč)
Titanilla Bőd|29. sep 2023 o 07:45

Michalovce zvíťazili vo Vranove 2:1.

VRANOV, BRATISLAVA. Ani jeden tím nebol pred zápasom v ideálnom rozpoložení. Domácich trápia zranenia, majú k dispozícii iba štrnásť hráčov. Hosťom sa v lige nedarí, vyhodili trénera, v pohári ich viedol dočasný kouč.

V treťom kole Slovnaft Cupu bol treťoligový MFK Vranov nad Topľou zdatným súperom MFK Zemplín Michalovce. Ligové mužstvo napokon vyhralo 2:1, ale rozhodujúci gól padol len šesť minút pred koncom.

Podržal ich mladý brankár

„Potrápili sme ich. Bránili sme v bloku a vedeli sme ich vybrejkovať. Mali sme dobré situácie aj po štandardných situáciách,“ vravel pre Sportnet tréner a manažér Vranova Roman Lazúr.

Prvý gól stretnutia dali hostia v 40. minúte z pokutového kopu, ktorý premenil Matúš Marcin. V pridanom čase prvého polčasu však vyrovnal Lukáš Kulich.

„Hostia mali dve-tri tutovky, ktoré však náš mladý brankár chytil,“ chválil Lazúr 19-ročného gólmana Vladyslava Havrylenka.

Ten začal pravidelne chytať potom, čo sa v Lipanoch zranil Emil Sudimák.

Vranov nad Topľou patril v minulej sezóne k špičkovým tímom III. ligy Východ, v tomto ročníku sa však rozbiehal pomalšie.

Jednou z príčin je aj úzky káder. Proti ligistovi však Vranovčania ukázali, že vedia podať kvalitný výkon.

O postupe napokon rozhodol pre domácich smolný gól, ktorý padol šesť minút pred koncom. „Spätnú prihrávku náš hráč zachytil, no odrazilo sa to od ich hráča do brány,“ poznamenal Lazúr.

Autorom postupového gólu bol striedajúci Stanislav Danko.

V priebehu druhého polčasu nastúpil v drese Michaloviec aj skúsený kapitán Igor Žofčák.

Rozhodli lavičky

Michalovciam sa v Niké lige nedarí, v siedmich zápasoch získali jediný bod – za bezgólovú remízu s DAC ešte v prvom kole.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ľudia tlieskali napriek prehre. Treťoligový tím v pohári potrápil ligistu