Pred ôsmimi rokmi potrápili Slovan. Teraz čaká amatérov z tretej ligy ďalší sviatok

Na stretnutí so Slovanom Bratislava bolo vo Veľkých Ludinciach viac ako 2500 divákov.
Na stretnutí so Slovanom Bratislava bolo vo Veľkých Ludinciach viac ako 2500 divákov. (Autor: TJ Družstevník Veľké Ludince)
Titanilla Bőd|18. sep 2024 o 08:00

Do Veľkých Ludiniec zavíta Dunajská Streda.

BRATISLAVA. Po ôsmich rokoch sa znovu chystajú na futbalový sviatok. Vtedy predali 2500 lístkov, teraz dúfajú, že to zopakujú, alebo ešte aj prekonajú.

Treťoligista TJ Družstevník Veľké Ludince privíta 25. septembra v treťom kole Slovnaft Cupu DAC Dunajská Streda.

Predpredaj lístkov sa začína už 18. septembra, vstupenka stojí osem eur.

Ľudia stáli aj na streche

Veľké Ludince sú momentálne na štvrtom mieste III. ligy Západ. Po štyroch kolách boli na čele tabuľky so stopercentnou bilanciou, prišli však tri prehry v rade.

Minulý víkend remizovali doma s Belušou 2:2.

Hoci v obci s 1500 obyvateľmi nebolo počasie také extrémne, ako v iných častiach Slovenska, svoje ihrisko radšej šetrili a majstrovské stretnutie odohrali na umelej tráve v Radave pri Nových Zámkoch.

Budúci týždeň totiž čaká Veľké Ludince i široké okolie futbalový sviatok: zavíta tam DAC Dunajská Streda.

„Pred ôsmimi rokmi sme zažili niečo podobné, keď sme v pohári hrali so Slovanom. Vtedy sme predali 2552 lístkov. Očakávame, že to číslo bude podobné aj teraz, alebo aj ešte väčšie,“ uviedol pre Sportnet predseda klubu František Urbán.

„Vtedy ľudia stáli aj na streche, ale všetci sa zmestili,“ dodal.

Všetci budú k dispozícii

Veľké Ludince v aktuálnom ročníku vyradili v prvom kole Slovnaft Cupu Podlužany suverénnym víťazstvom 7:0, v druhom si poradili so Želiezovcami, kde vyhrali 2:0.

Keďže pavúk prvých troch kôl bol dopredu známy, hráči vedeli už na začiatku sezóny, že hrajú o životný zápas s Dunajskou Stredou.

„Pred štartom ročníka sme si stanovili dva ciele, ten krátkodobý bol, aby sme do Ludiniec priviedli DAC. Hráči sa na zápas veľmi tešia, lebo nie každému sa podarí odohrať oficiálny zápas proti prvoligistovi,“ zdôraznil predseda klubu.

Treťoligista je v tejto sezóne farmou Komárna, v Slovnaft Cupe však nemôžu nastúpiť hráči v rámci dohody o striedavom štarte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pred ôsmimi rokmi potrápili Slovan. Teraz čaká amatérov z tretej ligy ďalší sviatok