Dlhá Lúka vyhrala vďaka partii a oporám. Postúpi do vyššej súťaže?

Matúš Vilček.
Matúš Vilček. (Autor: archív MV)
Peter Cingel|24. jún 2024 o 10:57

V tíme majú kvalitných hráčov.

DLHÁ LÚKA. V Dlhej Lúke, predmestí Bardejova, sa hrá organizovaný futbal od roku 1937.

Klub vznikol ako ŠK Dlhá Lúka a je druhým najstarším klubom na území mesta.

Počas svojej existencie pôsobil v okresných i krajských súťažiach. Menil názov na TJ Sokol, TJ Požiarnik či FK Slovan až po súčasný TJ Slovan Bardejov – Dlhá Lúka.

Pôsobili v ňom osobnosti ako Mikuláš Komanický, Stanislav Bosák, Stanislav Jurčišin, Jozef Kukulský či Juraj Čobej.

Od roku 2023 je predsedom klubu Daniel Kukulský, 44-ročný rodák z Dlhej Lúky, ktorý tu začínal s futbalom ako 10-ročný a s malými prestávkami, keď hral dorasteneckú prvú ligu za Partizán či tretiu ligu na západnom Slovensku popri štúdiu na vysokej škole, stále reprezentuje klub ako hráč a od roku 2020 aj ako hrajúci tréner.

Kapitánom mužstva je Matúš Vilček. Rovnako, ako predseda klubu to v Bardejove dotiahol až do prvej dorasteneckej ligy. Tú hrával so svojím bratom (dvojičkou) Marekom a spolu už roky pôsobia v Dlhej Lúke.

Matúš mal našliapnuté do veľkého futbalu a mohol sa mu venovať profesionálne alebo poloprofesionálne. Zvíťazil však veľký sen o budúcom povolaní. Veď náročné štúdium na lekárskej fakulte sa dá s futbalom len veľmi ťažko skĺbiť.

Marek štúdium medicíny úspešne dokončil a dnes je z neho mladý lekár. Po skončení štúdia sa stihol oženiť. Aj tu zohral úlohu futbal.

Jeho manželkou je bývalá futbalová reprezentantka Slovenska Lívia Kuľková.

Dlhá Lúka má na konte úspešný ročník a po víťazstve v najvyššej okresnej súťaži má právo opäť sa vrátiť do krajských štruktúr (6. liga VsFZ).

Obom vyššie menovaným sme položili niekoľko otázok.

S akým cieľom ste nastupovali do ligového ročníka 2023/24?

Daniel Kukulský: Pred začiatkom uplynulého ligového ročníka sa nám podarilo dať dokopy partiu chlapcov, ktorí sú priamo alebo rodáci z Dlhej Lúky, či majú ku klubu blízky vzťah.

Ako prioritu sme si určili vytvorenie dobrého kolektívu, kde všetci budeme hrať pre mužstvo, keďže chlapci boli zvyknutí na iných spoluhráčov, iný herný štýl, či iné pozície a úlohy v mužstve.

To sa nám postupne darilo a pre tento cieľ sme dokázali využiť aj prehry, ktoré prišli.

Dôležité bolo, že sme počas celej sezóny trénovali a niektoré zápasy sme dokázali zlomiť v záverečných desiatkach minút.

Súťaž bola veľmi vyrovnaná. V podstate sme stále hrali na špici tabuľky, čo bolo nielen fyzicky, ale aj psychicky náročné.

Po sezóne sme mali s každým súperom pozitívnu bilanciu, dali sme najviac gólov (3,5 gólu zápas), najlepší pomer strelených a inkasovaných gólov (+ 47). Aj preto si myslím, že sme si titul nakoniec zaslúžili.

Matúš Vilček: Uplynulý ročník hodnotím veľmi pozitívne. Musím však podotknúť, že ešte pred sezónou sme si dali ako tím hlavný cieľ, a to vytvoriť dobrú partiu kvalitných hráčov, kde budeme hrať jeden za druhého a na ihrisku šliapať na sto percent, čo si myslím, že sa nám aj podarilo.

Išli sme postupne, kolo za kolom, so žiadnymi veľkými ambíciami. Vedeli sme, že máme kvalitný tím a každé kolo sme chceli vyhrávať a baviť sa futbalom nielen my, no chceli sme potešiť aj divákov.

Musím povedať, že tento ročník bol veľmi vyrovnaný. Bolo v ňom veľa kvalitných, silných a vyspelých mužstiev, no našim prístupom a pravidelnou tréningovou praxou sme to dokázali zvládnuť.

Mali sme veľmi pozitívnu bilanciu, čo sa týka skóre. Zásluhu na tom mala naša defenzíva, ale aj ofenzíva, a teda s najväčšou pokorou poviem, že sme zaslúžene získali po vyše desiatich rokoch majstrovský titul.

Daniel Kukulský.
Daniel Kukulský. (Autor: archív MV)

Kedy ste začali veriť, že súťaž vyhráte?

Daniel Kukulský: Po jesennej časti, ktorú sme ukončili na druhom mieste, sme si povedali, že skúsime zabojovať o titul. Potrebovali sme ale doplniť káder.

Opäť sme oslovili mladých chlapcov, ktorí za nás hrali minulú sezónu (do jesennej časti sa nezapojili), ostaršili sme dvoch dorastencov.

Hneď prvé zápasy nám vyšli, dávali sme veľa gólov, Matúš bol vo fantastickej forme . Vtedy som začal veriť, že to môžeme zvládnuť.

Matúš Vilček:. Ja osobne chcem vyhrávať vždy a nenávidím prehry, asi ako každý (smiech). Potajomky som tomuto mužstvu veril ešte pred sezónou, že ak nastúpime každý zápas na 100 percent, vieme ligu vyhrať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dlhá Lúka vyhrala vďaka partii a oporám. Postúpi do vyššej súťaže?