Vitajte v meste, skandovali Košičanom v desaťtisícovom mestečku

Dominik Iboš mal na začiatku zápasu sľubnú šancu.
Dominik Iboš mal na začiatku zápasu sľubnú šancu. (Zdroj: Novohradske.sk, Autor: Matej Hank)
Titanilla Bőd|25. aug 2021 o 22:45

Druholigista postúpil v pohári cez Fiľakovo.

FIĽAKOVO. Chceli potrápiť favorita, alebo mu aspoň streliť gól. Zlú sériu však neprelomili.

Účastník III. ligy Stred FTC Fiľakovo podľahol v druhom kole Slovnaft Cupu FC Košice 0:4. Domáci neskórovali už v štvrtom súťažnom zápase za sebou.

V polčase zmenili systém

Šance pritom mali aj v stretnutí s druholigistom. Po desiatich minútach hry Dominik Iboš takmer prekvapil košického brankára.

„Skúsil som ho obstreliť, ale loptu tečoval jeden hráč. Každopádne je pre nás motiváciou, že sme si vypracovali šance aj proti mužstvu z druhej ligy. Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť,“ poznamenal krídelník FTC Fiľakovo.

V prvom polčase Košičania dominovali a po úvodnej dvadsaťminútovke ich Juhoafričan Nhlakanipho Ntuli poslal do vedenia.

„Na začiatku sme hrali na piatich obrancov, ale nemali sme ani tri-štyri prihrávky, všetko sme len odkopávali a behali za loptou. Druhý polčas sme to zmenili, hrali sme na štyroch obrancov a trošku sme sa vysunuli. Aj vďaka tomu sme sa dostávali do šancí, ale už sme tak nebránili. Aj súper mal viac príležitostí a ukázal svoju kvalitu,“ uviedol brankár domácich Niko Páriš.

Brankár FTC Fiľakovo Niko Páriš.
Brankár FTC Fiľakovo Niko Páriš. (Autor: Titanilla Bőd)

Trafili brvno

Po prestávke mal dve dobré strelecké pokusy Oleksander Lovyniuk, raz dokonca trafil brvno.

„Myslel som si, že lopta pôjde niekde tam,“ ukazoval veľavravným gestom do diaľky po stretnutí Lovyniuk. Lopta však po jeho strele začala nebezpečne padať a nakoniec opečiatkovala konštrukciu brány.

„Chceli sme dať aspoň jeden gól. Ale raz to príde, potom sa chytíme a už bude lepšie,“ vravel pre Sportnet ukrajinský legionár.

Následne pridal druhý presný zásah hostí Marcus Mölvadgaard a Košičania mohli hrať pokojnejšie. Záverečná štvrťhodina už patrila jednoznačne druholigistovi, skóroval aj Marcel Novák i Boris Gáll.

Víťazný impulz

„Pre nás to bolo povinné víťazstvo, ale zo začiatku to nebolo také jednoduché. Gól nás upokojil, hrali sme sebavedomejšie. Vyskúšali sme aj viacerých hráčov, bola to pre nás dobrá príprava. Ale domáci hrali tiež sympaticky,“ zhodnotil stretnutie tréner Košíc Jozef Vukušič.

Jeho tím v predchádzajúcich dvoch ligových stretnutiach nezískal ani bod, hladký postup v Slovnaft Cupe ich však môže znovu nakopnúť. „Chceli sme víťazný impulz a pohár bol na to ideálny. Nechceli sme nič podceniť, zvládli sme to v pohode,“ dodal Vukušič.

Pečené prasa i chorály

Stretnutie malo všetky povinné atribúty pohárového súboja. Pred výkopom pohostenie vo VIP-ke aj s pečeným prasaťom, počas zápasu neúnavné povzbudzovanie aj s bubnami či trúbkami.

Obzvlášť vtipne vyznelo privítanie výpravy hostí z metropoly východu v desaťtisícovom mestečku pokrikom: „Vitajte v meste!“

Do Fiľakova prišla aj skupina fanúšikov hostí, po záverečnom hvizde nechýbala ani tradičná ďakovačka.

Svojich miláčikov vytlieskali aj domáci priaznivci, veď proti favoritovi nesklamali.

Hráč FTC Fiľakovo Oleksander Lovyniuk.
Hráč FTC Fiľakovo Oleksander Lovyniuk. (Autor: Titanilla Bőd)

„Domáci naozaj išli na limit, v závere zápasu dostávali kŕče, ale tak to má byť. Takýto zápas je pre ľudí zážitok, uvidia súpera z vyššej súťaže,“ myslí si Jozef Vukušič.

„Prvých dvadsať minút druhého polčasu zvládlo moje mužstvo veľmi dobre. Mohli sme aj vyrovnať, ale potom sa prejavil rozdiel. My sme už kondične nestíhali. Mrzí ma, že sme dostali štyri góly, aj keď za výkon v závere sme si to, žiaľ, zaslúžili. Oveľa viac ma však mrzí, že sme neskórovali ani raz,“ zhrnul dianie na ihrisku tréner Fiľakova Eugen Bari.

Zavolajú farára?

Fiľakovo dalo naposledy gól 4. augusta v pohárovom stretnutí s Poltárom. Odvtedy prehralo v lige tri zápasy zhodne 0:1.

„Vo všetkých tých stretnutiach sme dominovali, a predsa sme prehrali. Neviem, možno nás niekto preklial… Veď v Žarnovici sme mali po prvom polčase vyhrávať 3:0, ale napokon sme nedokázali udržať ani bezgólovú remízu. Asi sme fakt prekliati,“ krútil hlavou tréner FTC.

Podobný názor má aj Dominik Iboš. „Všetkých nás to trápi. Možno nás naháňa zlý duch. Musíme ho vyhnať z kabíny. Už sme sa rozprávali, že na najbližší zápas donesieme aj nejakého farára, aby sa nám znovu začalo dariť,“ povedal fiľakovský stredopoliar. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vitajte v meste, skandovali Košičanom v desaťtisícovom mestečku