Postup? Lídri novej tretej ligy Západ sú zdržanliví, súťaž je veľmi vyrovnaná

Momentka zo zápasu Inter Bratislava - Sereď.
Momentka zo zápasu Inter Bratislava - Sereď. (Zdroj: Facebook / FK Inter Bratislava)
Titanilla Bőd|24. nov 2022 o 09:00

Malženice majú štvorbodový náskok na čele.

BRATISLAVA. Mužstvá z troch rôznych regiónov, medzi nimi aj bývalý ligista. Nová III. liga Západ ponúka divákom ale aj samotným tímom zaujímavé konfrontácie.

Dve skupiny tretej ligy sú najvýraznejším produktom reorganizácie. Pred ňou existovali štyri tretie ligy a išlo o najvyššiu krajskú súťaž. V súčasnosti má tretia liga iba dve skupiny a riadi ju SFZ.

V skupine Západ figurujú kluby z troch regiónov. Z pôsobnosti Západoslovenského futbalového zväzu je v nej desať tímov, zo Stredoslovenského futbalového zväzu štyri a z Bratislavského futbalového zväzu dva tímy.

Malženice ako hodinky

Lídrom je OFK Malženice, ktorý je farmou Spartaka Trnava. Malženice v úvodnom kole v Galante iba remizovali, potom však vyhrali desať zápasov po sebe.

„Počas týchto stretnutí mužstvo šliapalo ako hodinky. Vhodne zvolené zostavy, striedania, skvelé individuálne výkony, ochota otáčať aj nepriaznivé výsledky, a fakt, že prakticky celý káder bol zdravý, sa odzrkadľovali na výkonoch a výsledkoch mužstva,“ povedal pre Sportnet tréner Malženíc Ján Škreňo.

Z posledných štyroch zápasov jesene však vyhrali Malženice iba jeden.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Postup? Lídri novej tretej ligy Západ sú zdržanliví, súťaž je veľmi vyrovnaná