Ako pretrhnúť mizériu? Asi si nechám od vás poradiť, vraví tréner druholigistu

Futbalisti Trebišova.
Futbalisti Trebišova. (Autor: Slavoj Trebišov/facebook)
Daniel Dedina|19. apr 2023 o 15:40

Jesenné čaro je preč, klubu hrozí boj o záchranu.

Nadmieru vydarená jesenná časť priniesla Trebišovu dôvod na úsmev. Mužstvo zimovalo na piatej priečke, najlepšej od postupu do druhej ligy.

Na jar prišlo vytriezvenie. Trebišovčania v doterajších ôsmich kolách ani raz nevyhrali, získali len dva body. Streliť gól je pre nich často neriešiteľným rébusom.

V tabuľke sa zosúvajú stále nižšie a nebezpečne sa približujú zostupovej čiare. Od tej ich päť kôl pred koncom delí šesť bodov.

Cez víkend ich čaká dôležité zemplínske derby s Humenným.

„Myslím si, že máme vyššiu kvalitu, ale pred koncom súťaže sa tímy opierajú skôr o iné atribúty,“ hovorí tréner Slavoja Trebišov BRANISLAV SOKOLI.

Trebišov sa v tabuľke prepadáva, aktuálne vám patrí 12. miesto. Čo na to hovoríte?

Sami sme sa dostali do tejto situácie, nezvládli sme niektoré tzv. šesťbodové zápasy. Nádejali sme sa, že uhráme viac bodov s mužstvami, ktoré boli v tom čase ešte okolo nás, či už juniorkou Slovana, Myjavou alebo Považskou Bystricou.

Odraziť sa k lepšiemu postaveniu sme sa mohli zápasom proti Rači, ktorý sme tiež výsledkovo nezvládli a len remizovali 0:0.

Tým, že nás v úvode jari netlačili výsledky, čakal som, že budeme hrať oveľa sebavedomejšie a ukážeme sa z tej lepšej stránky. Takisto v zápasoch proti Komárnu, Prešovu i Košiciam, kde sa od nás veľa neočakávalo.

Bohužiaľ, nedávame góly, takže sme sa dostali pod tlak. Verím, že sa z toho dostaneme a naštartujeme úspešnú sériu.

V ôsmich stretnutiach po zimnej prestávke ste ani raz nezvíťazili. Dosiahli ste len dve remízy. Kde vidíte hlavné príčiny?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ako pretrhnúť mizériu? Asi si nechám od vás poradiť, vraví tréner druholigistu