Bývalý reprezentant je v tretej lige nenahraditeľný. Dvoma gólmi rozhodol derby

Momentka zo zápasu Rimavská Sobota - Kalinovo.
Momentka zo zápasu Rimavská Sobota - Kalinovo. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|17. aug 2024 o 22:44

Kalinovo zdolalo Rimavskú Sobotu.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Domáci mali v úvodnej dvadsaťminútovke regionálneho derby viacero vyložených šancí, no napokon dal dva góly najskúsenejší hráč hostí a zabezpečil tak prvé víťazstvo svojho tímu v aktuálnom ročníku.

Taký bol priebeh stretnutia III. ligy Východ medzi MŠK Rimavská Sobota a TJ Baník Kalinovo. Hostia zvíťazili 2:0 dvoma presnými zásahmi Michala Breznaníka.

Pokazené lietadlo

V minulých sezónach boli oba kluby farmou ligových mužstiev. Kalinovo sa rozhodlo ísť vlastnou cestou a s Podbrezovou už nespolupracuje, kým Rimavská Sobota je naďalej farmou Ružomberka.

Ten cez týždeň vybojoval postup do play-off Konferenčnej ligy, keď senzačne vyradil Hajduk Split.

V derbyzápase s Kalinovom figuroval v zostave domácich iba jeden hráč Ružomberka, 19-ročný Kevin Švehla, ktorý nebol s tímom na odvete v Chorvátsku.

„Hovoril som v piatok s trénerom Ružomberka, no boli ešte v Splite, pokazilo sa im lietadlo a tak nemohli nám poslať ďalších futbalistov. Ani v tomto sme nemali šťastie,“ poznamenal tréner Rimavskej Soboty Volodymyr Vasylyev.

Jeho mužstvo v prvých dvoch zápasoch nezískalo ani bod. Kalinovo malo po dvoch kolách na konte dva body.

Nedáš – dostaneš

V úvode stretnutia sa zdalo, že Rimavskosoboťania prerušia negatívnu sériu. Dominovali a vypracovali si šance, ale nedokázali ich premeniť. Trafili aj žrď.

„Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas. Stavili sme na maximálnu defenzívu. Po troch individuálnych chybách v šestnástke sme mohli do pätnástej minúty trikrát inkasovať. To je fakt,“ uznal po zápase tréner hostí Michal Karásek.

„Boli sme nebezpeční, prvých dvadsať minút už zápas mohol byť vybavený. Ale futbal je taký, nedáš – dostaneš. Futbal je aj o šťastí, ktoré sa nám teraz trochu otočilo chrbtom,“ povzdychol si domáci kouč Vasylyev.

„Trochu som prehodil niektoré pozície, dostali sme sa viac do hry. Využili sme otvorené priestory v obrane súpera. Podarilo sa nám z dvoch štandardných situácií dvakrát skórovať a vyťažili sme z minima maximum. V druhom polčase sme boli v hlbokej defenzíve, ale po zodpovednom výkone sa nám podarilo vyhrať,“ zhrnul dianie tréner Kalinova Michal Karásek.

Dva góly po štandardkách

Oba góly padli po štandardných situáciách, hoci ich paradoxne tento týždeň Kalinovčania vôbec nenacvičovali.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bývalý reprezentant je v tretej lige nenahraditeľný. Dvoma gólmi rozhodol derby