Brankár začaroval bránu. Jeho tím vyhral treťoligové derby aj bez trénera

Momentka zo zápasu Rimavská Sobota - Fiľakovo.
Momentka zo zápasu Rimavská Sobota - Fiľakovo. (Autor: Titanilla Bőd )
Titanilla Bőd|9. jún 2024 o 14:45

Fiľakovo zvíťazilo v Rimavskej Sobote 2:0.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Najúspešnejším stredoslovenským mužstvom III. ligy Východ sa v práve ukončenej sezóne stal FTC Fiľakovo. Rozhodlo o tom víťazstvo v poslednom kole v tradičnom derby v Rimavskej Sobote.

Fiľakovo vyhralo 2:0 gólmi Grahama Metuka a skončilo na 7. mieste tabuľky.

MŠK Rimavská Sobota obsadil 8. miesto. Po výbornej jeseni a postupových ambíciách prišiel na jar herný útlm a výsledková kríza. Soboťania za celú jar získali iba 9 bodov.

Dobre si zachytal

Proti Fiľakovu si síce vypracovali šance, no nepremenili ich. V bránke hostí vytiahol zopár famóznych zákrokov Niko Páriš.

"Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Prvý polčas bol vyrovnanejší, opatrnejší a vyšli nám dve situácie, z ktorých sme dali gól. Po prestávke sme sa sústredili na to, aby sme udržali výsledok a potešili našich fanúšikov, ktorí prišli v hojnom počte," uviedol pre Sportnet brankár Fiľakova.

V prvom polčase sa vyznamenal najmä pri strele Matúša Mateja zblízka, čo reflexívne vyrazil nohou, v druhom polčase zase parádnou robinzonádou zlikvidoval pokus Emanuela Okonjiho.

"Neviem, či to obrana dnes robila naschvál, že ich nechala," vravel so smiechom Nico Páriš. "Tak som si zachytal, v dobrom zápase a v dobrej atmosfére. Ale už sme radi, že je koniec sezóny a môžeme si trochu oddýchnuť," doplnil.

Nespraviť si hanbu

Cez týždeň poslali preč z Fiľakova trénera Jánosa Víztelekiho.

"Bolo to nečakané, stalo sa to začiatkom týždňa. Dva dni boli kadejaké, no potom sme si povedali, že pre niektorých to bude možno posledný zápas v drese Fiľakova, chceme sa rozlúčiť s víťazstvom a nespraviť si hanbu pre klub ani pre seba," zdôraznil fiľakovský brankár.

Fanúšikovia hostí počas zápasu viackrát skandovali meno maďarského kouča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brankár začaroval bránu. Jeho tím vyhral treťoligové derby aj bez trénera